Gyors funkciók | ScrollMAX

Gyors funkciók

A gyorstárcsán és a funkció billentyűkön használható Scroll funkciók listája:

 

Általános csoport

Partnerek: a ScrollMAX partnertörzsét jeleníti meg. Hasznos, ha gyorsan kell egy telefonszám vagy egy e-mail cím. Alapértelmezés szerint az F2 funkcióbillentyűvel érhető el.

Problémák: a Problémák listázása ablakot jeleníti meg, ahol egy kattintással ellenőrizhető, hogy a bejelentkezett felhasználó táskáihoz milyen aktív problémák vannak.

Saját munkaidő: a bejelentkezett dolgozó munkarendje, betervezett műszakjai a Műszaktervező alapján.

Saját szabadság: a bejelentkezett felhasználó adott évi szabadságai és egyéb távollétjei. Új szabadság is itt igényelhető.

Szabadságok: a cég teljes szabadság kimutatásai. Itt egyben vagy területi bontásban látható, hogy az aktuális terv alapján kik mikor lesznek távol.

Szerszámok: a ScrollMAX rendszer Szerszám modulját hívja elő.

Testreszabás: a program megjelenése és viselkedése állítható be egyedileg.

Új üzenet: egyetlen gombbal lehet új Scroll Üzenetet küldeni.

Üzenetek: a Scroll Üzenet ablak érhető el. Itt láthatók és olvashatók az új üzenetek is.

 

Anyaggazdálkodás

Cikk keresés: a ScrollMAX rendszer cikktörzse alapján lehet konkrét cikket keresni több, kombinálható szempont szerint.

Cikktörzs: a ScrollMAX rendszer készlet törzse érhető el bárhonnan a rendszerben.

Készlet listázás: a Készlet mozgás listázás funkciót jeleníti meg, ahol az anyaggazdálkodási rendszerben rögzített felhasználási, beszerzési, stb. bizonylatok tételeit lehet több szempont alapján lekérdezni.

 

Kereskedelem

Állapot szerint: a táskák listázása több, elsősorban kereskedelmi szempont szerint.

Alvállalkozók: a program az alvállalkozói megrendelések alapján vizuálisan ábrázolja, hogy melyik alvállalkozóhoz mikor megy és mikor jön munka, illetve éppen milyen táskákon dolgozik. A funkciónak köszönhetően könnyebben követhetők az alvállalkozói logisztikai feladatok.

Rendező: a jelenleg aktív táskák gyors áttekintését segíti azzal, hogy megmutatja, melyik területen/állapotban milyen táskák vannak.

CRM listázás: a ScrollMAX CRM moduljában rögzített események listázása. Alapértelmezés szerint az F3-s gombbal érhető el.

Saját aktív CRM: a ScrollMAX CRM modulban rögzített, a felhasználó által elvégzendő, aktív feladatok listája, pl. visszahívások, időzített megkeresések, stb.

Táskák: nagyon sok kombinálható szempont szerinti táska keresés, aminek segítségével bármelyik gépen gyorsan lehet „elővenni” bármilyen a rendszerben rögzített táskát. A szűrési szempontok segítenek akkor, ha a felhasználó nem ismeri a táskaszámot. Alapértelmezés szerint az F6-s gombbal érhető el.

 

Súgó

Aktualitások: http://fb.com/scrollmax

Felhasználói kézikönyv: http://scrollmax.hu/kezikonyv

Névjegy: a program névjegyét nyitja meg, ahol a közvetlen elérhetőségeink mellett megtalálható a program és az adatbázis verziószáma is.

Újdonságok: http://scrollmax.hu/ujdonsagok

 

Szállítás

Diszpo: a rendszerben rögzített szállítási feladatok érhetők el innen. Még elvégzendő aznapi szállítási feladatok, adott megrendelőhöz vagy városba mikor megy autó, stb.

Paletták: a ScrollMAX Paletta követése. Itt egyszerűen lehet állapotra szűrni (pl. mik várnak csomagolásra vagy belső átszállításra). Az állapotok változtatása is könnyen elvégezhető innen.

 

Számlázás

Bejövő számlák: ezzel a funkcióval a bejövő számlák listázása érhető el.

Kimenő számlák: ezzel a funkcióval a kimenő számlák listázása érhető el. Hasznos lehet, pl. ha egy bonyolultabb számla rögzítése közben kell leellenőrizni egy megrendelő kintlévőségeit.

Proforma számlák: ezzel a funkcióval a proforma számlák listázása érhető el, pl. ha hirtelen kellene tudni, hogy az ügyfél kifizetett-e egy konkrét előlegbekérőt.

 

Termelés

Folyamatban: a ScrollMAX Termeléskövetés moduljában rögzített, éppen folyamatban lévő műveletek, azaz adott pillanatban ki, melyik gépen, mióta és mivel foglalkozik.

Munkalap listázás: a rendszerben rögzített munkalapok adatai alapján lehet listázni gépre, táskára, műveletre, dolgozóra, stb.

Term.prog.listázás: a termelési program adatai listázhatók több szűrési szempont szerint, pl. egy adott megrendelőnek jövő héten mikor lesznek nyomásban munkái

Termelés program: a ScrollMAX Termelési programja jeleníthető meg, teljes funkcionalitással. Így bármikor ellenőrizheti, hogy a tervhez képes hogyan áll a termelés, mennyire van tele a jövő hét, stb.

Termelési program - problémák: az aktuális programmal kapcsolatos problémák, hiányosságok: nincs előkészített alapanyag vagy lemez/klisé/szita, problémás táska van a programban, vagy esetleg a szerszám hiányzik a munkához.