Scroll Üzenetek | ScrollMAX

Scroll Üzenetek

Az Üzenetek funkciót legegyszerűbben a hozzárendelt funkció billentyűvel (alapértelmezett az F1 gomb) lehet bármikor előhívni.

A többfunkciós listában láthatók a bal felső szűrő szerinti üzenetek:

  • Nem olvasott: a beérkezett, új üzenetek listája. Az üzenetet az Olvas gombbal vagy dupla kattintással tudja megnézni. Megnyitás után az üzenet el is tűnik a listába.
  • Figyelmeztetés: azok az üzenetek, amiknél figyelmeztetés van beállítva, és a megadott időpont már lejárt.
  • Saját lejárt határidejű feladatok: azok az aktív üzenetek, amik még nincsenek elintézve, s a hozzájuk beállított határidő már lejárt.
  • Elintézendő: minden olyan aktív üzenet, ami nincs elintézve.
  • Aktív: a nem törölt üzenetek.
  • Elmúlt 2 nap: csak az elmúlt két napban érkezett üzenetek, függetlenül attól, hogy az olvasva, elintézve vagy törölve lett.
  • Jelölt: csak a felhasználó által megjelölt minden üzenet.
  • Mind: szűrés nélkül az összes üzenet.

A lenyíló mellett található Saját elintézendő kapcsolóval a leszűrt listákban csak azok az üzenetek jelennek meg, amiknél a bejelentkezett felhasználó lett felelősnek megadva. A Csak a rendszerüzenetek kapcsolóval csak a ScrollMAX rendszer Automatikus értesítései jelennek meg.

A Rendszerüzenet értesítési szint beállítással megadhatja, hogy milyen fontosságú üzenetek felett jelezze csak a program az új rendszer üzeneteket. (A többi felhasználótól érkező üzeneteket a program mindenképpen jelzi.) Ha az Automatikus értesítéseknél a címzettek fontossági szintje jól be van állítva, akkor ezzel a funkcióval kiszűrhetők a csak információs, alacsonyabb szintű üzenetek, így csak a tényleg fontosak esetén kezd villogni a program.


Az Üzenetek ablakon elérhető funkciók

Olvas gomb: a kiválasztott üzenetet megnyitja és olvasottra állítja.

Kijelölt olvasott gomb: a listában látható valamennyi kijelölt üzenetet – megnyitás nélkül – olvasottnak állítja. Elsősorban az alacsony fontosságú, automatikus üzenetek csoportos lezárására szolgál. A program ilyenkor ugyanúgy jelöli az üzeneteket, mintha a felhasználó tényleg megnyitotta és elolvasta volna!

Új üzenet gomb: általános üzenet küldése.

Figyelmeztetés gomb: a kijelölt üzenethez figyelmeztetést állíthat be vagy kapcsolhat ki.

Megjelöl gomb: az adott üzenetet megjelöli vagy a megjelölést törli. A megjelölt üzenetek külön szűrhetők, a fő menüben az Általános csoport alatt külön menüponttal érhetők el.

Törlés gomb: a kijelölt üzenetet töröltnek állítja. Maga az üzenet nem törlődik, a keresésekben, a táska Üzenetek listájában és több szűrésnél elérhető.

Helyettesítés gomb: szabadság, hosszabb távollét esetén a bejelentkezett felhasználó magához helyettes(ek)et állíthat be. A helyettes is automatikusan megkapja a ScrollMAX rendszer értesítéseit, valamint figyelmezteti a többi felhasználót, ha az adott időszakban Scroll Üzenetet küldene.

Nem olvasott gomb: a kijelölt üzeneteket olvasatlanra állítja.

Az üzenetek több különböző szempont alapján kérdezhetők le:

Keresés gomb: a kapott üzenetek több szempont szerint listázhatók.

Lejárt határidők gomb: a bejelentkezett felhasználó által küldött, nem elintézett és lejárt határidejű üzeneteket listázza ki a program.

Nem fogadottak gomb: a felhasználó által küldött, de a címzett által még nem olvasott üzenetek listája.

Elküldött gomb: a felhasználó által küldött üzeneteket lehet több szempont alapján listázni.