Scroll Üzenet - Figyelmeztetés | ScrollMAX

Scroll Üzenet - Figyelmeztetés

Minden üzenethez beállítható egy időpont, ami után a program folyamatosan figyelmeztet az elvégzendő feladatra. A figyelmeztetés egészen addig aktív, amíg azt vagy nem törlik, vagy át nem állítják egy későbbi időpontra. Figyelmeztetés esetén a Scroll üzenetet jelző boríték piros színű.

Figyelmeztetést az Üzenetek listáján, az üzenet olvasásánál, vagy az értesítés ablakról lehet beállítani:

A kapcsolóval lehet be- vagy kikapcsolni az értesítést és megadni az időpontot. A kis gombbal az aktuális idő állítható be, további gombokkal fél órával, egy órával, illetve egy nappal lehet az időpontot állítani.

A Fontos beállítással az üzenet fontossági szintje állítható. Alap helyzetben ezt vagy az üzenet küldője állítja be, automatikus értesítéseknél pedig a címezettek beállítása határozza meg. Ezt az értéket az üzenet címzettje is tudja módosítani, pl. kiemelve a fontosabbakat a többi üzenet közül.

 

Figyelmeztetés ablak

Ha lejár a beállított időpont, akkor azt a program a Windows értesítések funkcióját használva jelzi.

Az üzenet az Olvas gombbal vagy a listában dupla kattintással nyitható meg. A Figyelmeztetés gombbal módosítható az időpont, vagy ki is kapcsolható a riasztás. A kis gombokkal az időpont eltolható 30 perccel, egy órával vagy egy nappal, míg a  gombbal ki is kapcsolható.

Az Üzenetek gomb megnyitja az üzenetek listáját, míg a Partnerek gomb a Partnertörzset.