Sablon Scroll üzenetek | ScrollMAX

Sablon Scroll üzenetek

A sablonokkal a Scroll üzenetek írását lehet gyorsabbá és kényelmesebbé tenni: az előre felvitt üzenetet kiválasztva két kattintással lehet az új üzenetet létrehozni, megcímezni, a fontosabb paramétereit beállítani és elküldeni.

A sablon üzenetek általában vagy felugró menüből egy kattintással (pl. Táska infomenü) vagy lenyíló listából kiválasztva és külön gombbal (pl. Táska szerkesztő alján) küldhető el. A rendszerben az adott modul, folyamat alapján többféle sablon kategória létezik, így más opciók jelennek meg, ha az infómenüből, a készletből vagy a termelés programozás felületéről használják ezt a funkciót.

Sablon üzenet küldése a táska szerkesztőben:

Sablon szerkesztő

A listában a már rögzített Scroll üzenet sablonok találhatók.


Címzett csoport: megadható, hogy a program az üzenet létrehozásakor automatikusan felvegye a címzettek listájára a megadott Felhasználó csoport tagjait.

Gyekesnek is kapcsoló: ha az üzenet táska alapján készül, akkor a program a táska gyekesét is felveszi a címzettek közé.

Táskához köthető kapcsoló: a sablon csak táskával kapcsolatban jelenik meg. Például a termelési programban a gép nevére kattintva csak a nem táskás, míg a behúzott feladatra csak a táskák sablonok közül lehet választani.

Sürgős kapcsoló: a létrejövő új üzenet sürgős lesz.

Fontos szint: az új üzenet fontossági szintje.