Új esemény rögzítése | ScrollMAX

Új esemény rögzítése

Az Új esemény gomb megnyomása után ki kell választani a esemény típust, amire szeretnénk értesítést kapni. Az események a rendszer főbb funkcióihoz köthető kategóriák szerint lettek csoportosítva. A teljes esemény típus listát ezen a lapon találja.


 

Az Esemény ablak felső részén, az esemény megnevezése alatt található az opcionális feltétel, amit a kapocslóval lehet a programmal figyelembe vetetni. (Nem minden eseményhez tartozik feltétel.)

Az ablak alsó részén található a címzettek listája. Kilencféle címzett típust használ:

  • Felhasználó: a rendszerben rögzített konkrét felhasználó, akit a bal oldali listából dupla kattintással vagy a felső Felvesz gombbal lehet a címzettekhez rögzíteni. A felhasználó Scroll Üzenetet kap. (Pl. új hibalap rögzítéséről a kereskedelmi vezető.)
  • Csoport: a Felhasználó csoportoknál létrehozott és kezelt csoport tagjai kapnak Scroll Üzenetet. (Pl. ha egy cikk készlet a minimum alá csökkent, akkor az összes anyaggazdálkodó.) A csoportot az alsó listában dupla kattintással vagy a Felvesz gombbal lehet a címzettekhez adni.
  • Gyekes: általános címzett, az adott eseményhez tartozó táska gyártáselőkészítője, Scroll Üzenetet kap. (Pl. táskához problémát rögzítettek.)
  • Kapcsolattartó: szintén általános címzett, az a felhasználó, aki az eseményhez köthető partner (táska megrendelője, ajánlatkérő, stb.) kapcsolattartójának van megadva a Partnertörzs Adatlapján. Ő is Scroll Üzenetet kap.
  • E-mail: az e-mail cím megadásánál két lehetőségünk van: vagy egy konkrét e-mail címet adunk meg, vagy általános címzéssel az eseményhez tartozó partner Adatlapon megadott e-mail címét. Az előbbit használhatjuk például arra, hogy egy adott cégnek készített minden új számláról a cég pénzügyi vezetője külön értesítést kapjon, míg az utóbbit általánosan, például ha összepakolták a szállítást, akkor az adott megrendelő e-mail címére mehet egy értesítés.
  • Kontakt e-mail: az eseményhez tartozó táskán megadott kontaktszemély e-mail címére küld a program egy üzenetet. Ha a táskán nincs külön személy megadva, akkor a cég Adatlapon megadott alapértelmezett e-mail címére megy a levél.
  • SMS: hasonlóan az E-mailhez, itt is vagy egy konkrét telefonszámot adunk meg (pl. új TMK lap rögzítésekor az ügyeletes karbantartónál lévő mobil száma), vagy általánosan, az adott táska megrendelőjének az Adatlapon megadott SMS számára megy a rövid üzenet. (A program jelenleg csak belföldi számokra tud üzenetet küldeni.)
  • Kontakt SMS: az eseményhez tartozó táskán megadott kontaktszemély mobil számára küld a program egy üzenetet. Ha a táskán nincs külön személy megadva, akkor a program a cég Adatlapon megadott SMS számát használja.
  • Belsős: jellemzően a kalkulátor/gyártáselőkészítő kolléga, aki általában foglalkozik a cég munkáival.
  • PrintPortál: a webes ügyfélportálon a táska hozzászólásaihoz posztolja az üzenetet.

Egy adott eseményhez többféle címzett is rögzíthető; a program ilyenkor egyszerre küld belső üzenetet, e-mailt és akár SMS-t is. Ha esetleg az adott eseményhez egy felhasználó több címzés típus miatt is kötődik (ő a gyekes, a kapcsolattartó és név szerint is szerepel), akkor is csak egyetlen üzenetet kap.

Bár elsőre jó ötletnek tűnhet mindenféléről értesíteni a gyekest (bármi történik a munkájával) vagy a termelésirányítót, sokszor ez inkább kontra-produktív: a „zajban”, percenként kapott új üzenetek özönében elveszhetnek az igazán fontos értesítések. Ezért érdemes tényleg csak olyan eseményekről (esetleg szűkítve még feltételekkel) beállítani az értesítést, amire neki tényleg szüksége van. Persze, egy-egy üzenet másmilyen súlyú információt hordoz a különböző területen dolgozó kollégáknak: míg az egyiknek ez nagyon fontos, a folyamatokban azonnali beavatkozást igénylő esemény, addig az másnak a „jó, ha tud róla” kategóriába esik. Ennek megkülönböztetésére, a fontos, kritikus üzenetek kiemelésére szolgál a címzettek listájában lévő Fontossági szint, ami alapján a Scroll Üzenet feltűnőbben, az esetleg beállított szűrőn is túljutva jeleníti meg az üzenetet. Erről bővebben a Fontossági szintek oldalon olvashat.