Beállítások | ScrollMAX

Beállítások

Ezen a lapon a program működésével kapcsolatos egyedi beállítások találhatók.

 

Kereskedelem csoport

Automatikus kalkulálás kapcsoló: az árajánlatból kilépve automatikusan újraszámolja azt, és frissíti az árak táblázatát.

Művelet csoportok kinyitva kapcsoló: a termék vagy a tag műveleteinél a választható tételek csoportjai kinyitva vagy bezárva jelenjenek meg. Ha mind ki van nyitva, akkor előfordulhat, hogy sokat kell tekerni, míg a lista alján lévő műveletet ki tudja választani, de nem kell minden csoportot egyesével megnyitni.

Művelet felvétel egy kattintással kapcsoló: a műveletek kiválasztásánál az egér kattintás nem csak kijelöli a műveletet, hanem fel is veszi a listára.

Levél iktatások előtt rákérdez kapcsoló: az ajánlatközlő levél iktatásakor még egy megerősítő kérdést (Valóban iktatja a levelet?) is feltesz a program.

Táska lapok kinyitva kapcsoló: a Táska szerkesztőben a bal oldali menü kinyitva vagy bezárva jelenjen meg.

 

Táska feladatok lista

A táska feladatok listája a Táskák listája ablakon található. Ez a bejelentkezett felhasználó táskái közül listázza ki azokat, amikkel valamilyen probléma, elmaradás van. Így pl. nem felejtődik el akkor sem a tervezett táska, ha azt hetekkel ezelőtt rögzítette.

Az aktív Táska feladatok mellett más problémákra is tud figyelni a program. Ezeket mindenki magának tudja ki vagy bekapcsolni:

Problámás táska kapcsoló: a program az alsó listában mutatja azokat a táskákat, amiken aktív probléma van.

Tervezett táska kapcsoló: a tervezettnek jelölt – azaz nem végleges, valamilyen fontos paraméter vagy információ még hiányzik – táskák is bekerülnek a listába.

Lejárt probléma kapcsoló: azok a táskák, amikhez olyan aktív probléma van, aminek várható javítási időpontja már lejárt.

Lejárt diszpo kapcsoló: azok a táskák is megjelennek a listán, amikhez olyan aktív diszpósor tartozik, aminek már lejárt a határideje.

Nincs elindítva a folyamatban kapcsoló: az adott táska még nem szerepel a Folyamat modulban, így annak gyártása nem indult még el.

Állapot: az adott állapotú táskák (pl. Számlázásra vár) is bekerülnek a listába.

 

Termelés programozás

Régi, szöveges menü kapcsoló: a behúzott tételek módosításához kétféle menüt használhat: egy kisebb helyigényű, ikonokból állót és egy hagyományos, hosszabb szövegeset. A használni kívánt menüt itt tudja beállítani.

 

Szállító

Szállító lezárására rákérdez kapcsoló: új szállítólevél lezárásakor a program megerősítő kérdést tesz fel.

 

Készlet

Új terhelés rögzítésekor automatikus ellenőrzés kapcsoló: amikor az anyag igénylésből utalvány lesz – azaz konkrét cikkszámot kap az igénylés – a program azonnal lefuttat egy ellenőrzést, hogy az aktuális készlet, a már rögzített tervezett felhasználások és a nyitott rendelések alapján az új terhelés következtében nem lép-e fel valamelyik nap hiány. Ha igen, akkor erre azonnal figyelmezteti a felhasználót és felajánlja, hogy az adatok alapján egy új rendelést rögzít.

 

Általános

Kilépés előtt rákérdez kapcsoló: a program bezárásakor (Kilépés gomb vagy fő ablak bezárása) a program egy megerősítő kérdést tesz fel (Valóban ki akar lépni a programból?), amivel megelőzhető az akaratlan program bezárás.