HTML alapú szerkesztő | ScrollMAX

HTML alapú szerkesztő

Ez a szerkesztőnk ún. HTML alapú dokumentumot állít elő, amit változtatás nélkül lehet a netes környezetben (formázott e-mailek, Printportál feltöltések stb.) használni.

Az alapfunkciókon (betűtípus, méret és stílus beállítása, felsorolások, rendes tördelések stb.) túl lehetőség van képek beszúrására (akár a dokumentumba ágyazva és nem külső helyről linkelve), táblázat beillesztésére, kezelésére, de akár webes tartalmak beillesztésére is.

A szerkesztett dokumentumok természetesen közvetlenül nyomtathatóak, HTML és PDF formátumban menthetőek. A nyomtatásnál lehetőség van több – akár 6 – oldal egy lapra történő összerakására is, ami a jegyzetek készítésénél, fizikai archiválásnál lehet kifejezetten hasznos.

Haladóbb felhasználóink számára lehet érdekes a HTML forráskód közvetlen szerkesztése, ellenőrzése, esetleg külső programmal készített sablonok bemásolása.

A szerkesztőnkkel három formában találkozhat:

 

Teljes értékű szerkesztő

Teljes képernyős szerkesztő, ahol az összes funkció elérhető. Ilyenek például a Scroll E-mail kliensünk felülete, vagy az Automatikus értesítések sablonjainak megadása.

 

Kis, beépülő szerkesztő

Itt elsősorban a helyszűke miatt csak az alap funkciók találhatóak meg. Ezeket a szerkesztőket általában a levelek összeállításánál, alap sablonok beállításánál használjuk. Amennyiben valamilyen olyan funkcióra lenne szükség, a menüsor végén található gombbal a szöveg megnyitható a nagy szerkesztőben is.

A legtöbb helyen a menüsor Sablonok gombjával a szokásos szabad szöveges sablon törzs érhető el, természetesen itt is formázott sablonokkal.

 

HTML dokumentum néző

Ez igazából a teljes értékű, nagy szerkesztő írásvédett módban. Ezt elsősorban a levelek előnézetére, elmentett dokumentumok megjelenítésére használjuk. Ezek így természetesen nem szerkeszthetőek, de a nyomtatás és exportálás funkciók használhatóak.

Az új szerkesztővel minden olyan helyen találkozhat, ahol valamilyen e-mail üzenetet (árajánlatkérés, alvállalkozói megrendelés, ajánlatközlő levél, megrendelés visszaigazolás, készlet rendelés stb.) készítünk. Ezeknél a leveleknél a törzsadatok, nyelvi sablonok beállítása is az új eszközökkel, formázva történik.