Rendező | ScrollMAX

Rendező

 A Rendező az aktív (azaz nem Kész állapotú) táskákat mutatja, állapot szerint külön listában. Ezzel a funkcióval könnyen áttekinthető, hogy milyen aktív munkák futnak, s azok merre tartanak. Látható, ha valahol bent ragad egy megrendelés: lassan lejár a határidő, de még mindig az alap Megrendelt állapotban van. A Csak a saját munkák kapcsolóval a listában csak a bejelentkezett felhasználóhoz tartozó táskák láthatók.

Az ablak felső részén minden aktív táska állapotnak külön listája található, míg az alsó táblázatban a kijelölt állapot szerinti táskák részletesebb listája látható. Az egyes állapotok listája a fejlécben található gombbal kikapcsolható, a Minden állapot gombbal pedig visszaállítható. Itt a táskaszám, a megrendelő nevének pár karaktere és a munka címe látható. Az esetleg problémás vagy tervezett táskákat a program kis ikonnal jelöli, míg a már lejárt határidőre a piros háttérszín figyelmeztet.

Mind az alsó részletes, mind a felső, állapot szerinti listában a szokásos infomenü segítségével az adott táska minden részletes információja és kapcsolódó adata pár kattintással elérhető. Ha a bejelentkezett felhasználónak van Táskát módosíthat és Rendezőben állapotot állíthat jogosultsága, akkor az adott sorra duplán kattintva a program a Táska szerkesztőben nyitja meg a táskát. Ha nincs, akkor a dupla kattintásra a digitális táska nyílik meg.

A táskákat az egyes állapotok között az egérrel lehet mozgatni: a sorra kattintva és bal gombot lenyomva tartva a táska egy mozdulattal a megfelelő állapot listájára húzható. Az Irattár mezőre dobva a táska Kész állapotú lesz. Természetesen, ezek az állapot változások is megjelennek a táska Naplójában, illetve az erre beállított Automatikus értesítések is aktiválódnak.

A Rendező gyors funkcióként vagy a tárcsára kirakva is bármikor elérhető.