Megjelenés | ScrollMAX

Megjelenés

Ezen a lapon a program kinézetével kapcsolatos paramétereket állíthatja be:

Font méret: három fokozat (normál, közepes és nagy) közül választhat. A program a normál méretnél a sztenderd 100%-os nézeten 8-as pontméretű karaktereket használ, a nagyobb beállítások ezt 9-es és 10-es méretre növelik. A Windows Kijelző beállításainál megadható nagyítás ezt az értéket tovább növelhetik.

Egyedi ablakméretezés és pozíció automatikus mentésének engedélyezése kapcsoló: ezzel a beállítással a program minden ablak bezárásakor elmenti annak pozícióját és – ha átméretezhető – akkor annak méretét is. A következő megnyitáskor igyekszik az utoljára látott helyen és méretben megjeleníteni azt.

Ezzel a beállítással megteheti, hogy a felugró ablakokat oda rakja az egérrel, ahol az azt előhívó gomb is található: pl. Ajánlat szerkesztőben a Számol! gomb fölé helyezett Fedezetek megadása ablak (úgy, hogy annak OK gombja pont oda essen) segítségével lényegében egy kettős kattintás csak az ár kikalkuláltatása.

Alaphelyzet gomb: betűméret váltás, vagy egyes skinek kiválasztása után néha érdemes az összes elmentett ablak méretet és pozíciót törölni, s visszaállni az eredeti, kiinduló értékekre. Ezt ezzel a gombbal lehet megtenni. Csak egyetlen ablak alaphelyzetbe állítását az adott ablak rendszermenüjéből (Alt+Space billentyű vagy az ablak ikonjára egyszer kattintva) az Eredeti állapot menüponttal tudja elvégezni.

Skin választás: a program három fő skin típust használ:

  • Nincs (kikapcsolva): a program az alap, sztenderd Windows megjelenítést használja. Bár így a program erősen 10 éves kinézetet kap, de mivel ez igényli a legkevesebb erőforrást, gyenge, régi gépeken sokszor mégis ez lehet a legjobb választás.

  • Beépített csomag: négyféle „gyári” Windows megjelenés. Valamivel több erőforrást igényel, de közel olyan gyors, mint az alap beállítás.

  • Külső csomag: félszáz különböző tematikájú skin csomag közül választhat. Az újabb gépeken nem érezhető változás a teljesítményben, de ha egy skin kiválasztása után azt tapasztalja, hogy az ablakok már zavaróan lassan jelennek meg, akkor próbáljon egy egyszerűbbet kiválasztani vagy a másik típust használni!

Skinfájl kezelése gomb: a teljes skin gyűjtemény mérete 15-16 Mb, amit egy külön helyről kell a számítógépére másolnia. A legegyszerűbb opció az internetről történő letöltés: ilyenkor a program a szerverünk feltelepíti a legújabbat. Ha a cégnél az internet elérés korlátozott, akkor vagy a céges hálózatra egy megosztott mappába felmásolt csomagot, vagy a rendszergazda által az adatbázisba korábban feltöltött csomagot tudja telepíteni. (Az adatbázisba feltöltésnél vegye figyelembe, hogy a mentéseknél a csomag méretével nő az archiválandó mennyiség!)