Scroll Üzenet - Olvasás | ScrollMAX

Scroll Üzenet - Olvasás

Az üzenetet az Olvas gombbal vagy a listában dupla kattintással tudja megnyitni. Ha az üzenet új státuszú volt, akkor a program ezzel olvasottra is állítja.

Az üzenet szövege, küldője, a létrehozás dátuma, határideje (ha a feladó beállította) és a felelős mellett látható, hogy a feladatot elvégezték-e, s ha igen ki és mikor zárta le. Az alsó táblázatban a további címzettek találhatók. A név mellett látszik, hogy az illető az üzenetet látta-e.

 

Funkciók

Táska gomb: ha az üzenet táskához kötött, akkor a kapcsolódó táska minden, a termeléshez bárhogy kapcsolódó adata elérhető az általános Táska gombbal.

Legyek én gomb: a felhasználó lecserélheti, vagy ha nem volt, magát teheti meg felelősnek.

Válasz gomb: a program egy új üzenetet hoz létre, ahol a címzett az eredeti üzenet feladója lesz. Az üzenetben idézi a kiinduló szövegét. ScrollMAX automatikus értesítéseknél ez nem használható.

Válasz mindenkinek gomb: a program egy új üzenetet hoz létre, ahol a címzett az eredeti üzenet feladója és az összes címzettje lesz. Az üzenetben idézi a kiinduló szövegét.

Továbbküld gomb: a program egy új üzenetet hoz létre amiben idézi a kiinduló üzenet szövegét.

E-mail gomb: a program az üzenet szövegével egy új e-mailt indít az alapértelmezett levelező kliens segítségével. Ha az üzenet táskához kötött, akkor az e-mail tárgya a táska száma, megrendelője és címe lesz, a címzett e-mail cím pedig a táskához beállított személy e-mail címe. Ha ez nincs megadva, akkor a Partner törzsben az Adatlapon megadott központi e-mail címet használja a program.

Figyelmeztetés gomb: az üzenethez figyelmeztetést lehet beállítani, illetve törölni. Hasznos, ha a feladattal csak később tudunk foglalkozni, s szeretnénk, hogy a program erre figyelmeztessen.

Nyomtatás gomb: a kapott üzenetet lehet ezzel kinyomtatni.

Megjelöl gomb: az üzenetre lehet jelölést tenni, vagy levenni. A megjelölt üzenetek külön szűrhetők, a fő menüben az Általános csoport alatt külön menüponttal érhetők el.

Elintézve gomb: ha a feladat még nincs elintézve, akkor azt bármelyik címzett lezárhatja, nem csak a kijelölt felelős. A program elmenti, hogy az üzenetet ki és mikor állította lezártra. Ha a küldő a feladat elintézéséről értesítést kért, akkor a program – a lezáró felhasználó nevében – automatikusan küld neki egy üzenetet erről.