Új Scroll Üzenet | ScrollMAX

Új Scroll Üzenet

Új üzenetet küldeni a programban a sok helyen elérhető Üzenet és Sablon gombbal lehet, ahol az adott kontextus szerinti legfontosabb paramétereket már tartalmazza is (pl. a Cikktörzs ablakon az új üzenet azonnal tartalmazza a kiválasztott cikk cikkszámát, megnevezését, méreteit és aktuális készlet értékét). Általános új üzenethez szintén beállítható egy külön funkcióbillentyű (pl. Ctrl + F1).

 

Az üzenet törzse

Üzenet: korlátlan hosszúságú szabad szöveges mező. Az értesítésekben, listákban a program ennek a szövegnek az elejét jeleníti meg.

Határidő kapcsoló: az üzenet lehet határidőhöz kötött is: ilyenkor a beállított időpontban – és onnantól kezdve a figyelmeztetés kikapcsolásáig vagy egy későbbi időpont megadásáig – a program a Windows értesítéssel hívja fel a felhasználó figyelmét az üzenetre. A Címzettek lista Figyelmeztetés oszlopával külön-külön megadható, hogy kiknél jelezzen így, külön is a program.

Fontos: az üzenet fontossági szintje. Minél magasabb, annál feltűnőbb kiemeléssel jelenik meg a címezett listájában és annál valószínűbb, hogy átmegy az értesítési szűrőjén (és azonnal értesül az új üzenetről). A fontossági szint címzettenként is megadható, így azoknak, akiknek inkább csak értesülniük kell a feladatról, kisebb érték állítható, mint akikre az elsősorban tartozik.

Felelős: bár egy feladatnak több címzettje is lehet, és a címzettek közül bárki el is végezheti a feladatot, ennek meg van az a veszélye is, hogy a végén senki sem fogja úgy érezni, hogy ennek a személynek pont neki kellene lennie. Ezt elkerülendő, az üzenet/feladathoz külön felelős is rendelhető. A hozzárendelt felelős akkor is megkapja az üzenetet, ha nincs felvéve a címzettek listájába.

A feladat teljesítéséről visszajelzést kér kapcsoló: amikor a feladatot valamelyik címzett lezárja, akkor erről a program automatikusan küld egy újabb Scroll Üzenetet az eredeti üzenet feladójának.

Nem elintézendő feladat kapcsoló: az üzenet csak tájékoztató jellegű, nem igényel lezárást.

Kapcsolódó táska száma: a legtöbb, táskával kapocslatos üzenetet vagy maga a program generálja, vagy egy olyan Üzenet gombbal indul, ami automatikusan kitölti. A táskaszámos üzeneteket nem csak a feladó és a címzett(ek) láthatják, hanem a digitális táska Üzenetek gombjával bárki. Így a Scroll Üzenetek közül csak a nem táskaszámosak tekinthetők magán levelezésnek.

Táska infogomb: az általános infogombbal kapcsolódó táska rengeteg információja (fájlok, hibalapok, szállítási feladat, anyag igénylések és tényleges kiadások, már elvégzett műveletek, alvállalkozói feladatok, belső és külső kontaktok/felelősök, stb.) érhető el kattintással.

 

Címzettek listája

A Scroll Üzenet címzettje csak a Felhasználó törzsben rögzített, aktív személy lehet. A felhasználót a bal oldali listából a Felvesz gombbal, dupla kattintással, vagy az Enter billentyűvel lehet a jobb oldali címzettek listába felvenni. A keresés mezőben állva a kurzormozgató fel/le nyilakkal is lehet a listában lépegetni, így elég csak a név első pár betűjét leírni, majd a nyilakkal lehet a címzettet kiválasztani.

A címzettekhez teljes csoportokat is fel lehet venni egyetlen gombnyomással. Ehhez a bal alsó listában kell a csoportot kiválasztani, majd a felhasználókhoz hasonlóan (dupla kattintás, Felvesz gomb) a csoport tagjait a címzettekhez adni. Egy személy egyszer szerepelhet a címzett listán, így több csoport és/vagy felhasználó kiválasztása esetén is csak egyszer kapja meg mindenki az üzenetet.