Felhasználó csoportok | ScrollMAX

Felhasználó csoportok

A felhasználó csoportok elsősorban egyes szerepköröket jelölnek, pl. Kalkulátorok, Gyekesek, Előkészítők, Termelés irányítás, Számlázás, stb. Jelenleg a csoportok négy célt szolgálnak:

  • Jogosultság kezelés: az elmúlt évek alatt a programcsomag növekedésével a pár, egyszerűbb jogosultságból százas nagyságrendű, komplex jogosultság rendszer alakult ki. Egy idő után egy-egy új felhasználóhoz sok jogot kellett egyesével rögzíteni. Ezen segít a Csoport jog: itt elég a különböző szerepkörökhöz hozzárendelni a feladatuk elvégzéséhez szükségeseket (pl. a kalkulátor partnert rögzíthet, a gyekes táskát módosíthat, stb.) és a felhasználónál elég csak a csoportokat megadni. Természetesen, az adott felhasználóknál a csoport jogokon túl továbbiak is megadhatók. Csoport jogot elvenni viszont nem lehet: ha az adott felhasználó mégsem teljesen illik be a megadott szerepkőrbe (pl. ajánlatot módosíthat, de partnert nem rögzíthet), akkor vagy a csoportot kell e szerint átalakítani, vagy a felhasználót nem kell a csoportba tenni.

  • Automatikus értesítések beállítása: az Automatikus értesítések címzettjeihez csoportot megadva elkerüljük, hogy az esetleges személyi, szervezeti vagy felelősségköri változások esetén újra kelljen paraméterezni mindent. Ha egy eseményről egy csoport minden tagjának jó tudni/értesülnie kell, akkor ott elég megadni a csoportot. A program az esemény bekövetkeztekor a csoportba akkor tartozó összes aktív felhasználónak elküldi az üzenetet.

  • Scroll Üzenetek címzése: sokszor kell egy adott üzenetet több, egy csoportba tartozó személynek is elküldeni (pl. anyagár aktualizálás esetén az összes kalkulátornak, vagy korábbi anyagrendelés esetén az összes gyekesnek.) Az új Scroll Üzenet címzésénél teljes csoport vehető fel egy kattintásra: a program az aktív, a címzettek között még nem szereplő, a csoportba tartozó felhasználókat felveszi a listára.

  • Saját menü lista: a ScrollMAX fő ablakán található menüben több száz funkció érhető el. A napi munkát nagyban megkönnyíti, ha a leggyakrabban használt menüket egy külön listára gyűjtjük össze. Az új kollégák viszont sokszor még nem tudják, hogy mi is lehet számukra hasznos. Nekik (is) segítendő, minden felhasználói csoporthoz egy külön listát lehet összeállítani, amit a felhasználó a Profiloknál ki tud választani.

Az ablak felső részén a már rögzített csoportok láthatók. A kiválasztott csoporthoz tartozó személyek és jogosultságok az ablak alsó részén, külön lapon kezelhetőek.

Felhasználók: az adott csoport felhasználói.

Jogosultságok: a csoporthoz hozzárendelt jogosultságok.

Saját menü lista: a ScrollMAX fő menüjének Saját lista csoportjába betölthető menüpontok.