Fájl típus beállítások | ScrollMAX

Fájl típus beállítások

A ScrollMAX rendszerben számos törzsadathoz lehet fájlokat csatolni: árajánlat, partner, készlet cikk, számla, ISO és TMK lap stb. Ezek az általános Fájlok modullal – külön ablakban vagy a törzsbe beépülve – kezelhetőek. Itt a sima csatolás mellett lehetőség van a fájlok központi szerverre történő felmásolására is, akár úgy, hogy a dokumentumot közvetlenül a levelező program csatolmányaiból dobjuk a listára.

A program ezeknek a fájloknak automatikusan generál egy könyvtárat is. Ezeknek a fő (root) könyvtárát az Általános csoport > Beállítások > Fájl típus beállítás menüpont alatt lehet megtenni:

A listában a programban kapcsolható törzsek és aktuális beállításaik láthatóak.

Fő könyvtár: fájl másolás esetén a program ebben a könyvtárban hoz létre egy alkönyvtárat, általában az adott tétel azonosító számával. A túl sok alkönyvtár a fájlok elérését egy idő után jelentősen lassíthatja, ezért érdemes kb. 100 tételenként új fő könyvtárat létrehozni.

Könyvtárak automatikus létrehozása kapcsoló: a program az új cikk, hibalap, szerszám stb. létrehozásakor azonnal legenerálja a tétel könyvtárát az itt megadott alkönyvtárakkal együtt. Így más rendszerek, kollégák a munkáik mentéséhez szükséges könyvtár struktúrát – egységesen – készen kapják.

Alkönyvtárak: az automatikus könyvtár létrehozásakor a program az itt felsorolt alkönyvtárakat is létrehozza.