Termelésprogramozás problémák | ScrollMAX

Termelésprogramozás problémák

A program a termelési programmal kapcsolatos, előreláthatóan gondot, problémát okozható eseményeket, feladatokat listázza ki.  A funkció a Program lista menüsorából a gombbal, a ScrollMAX rendszer menüjéből (Termelés csoport), illetve gyors funkcióként érhető el.

Forma lap

A nyomógépnek beállított gépekre tervezett, nem Forma/lemez kész állapotú feladatok listája, a művelet megkezdéséig hátralévő idővel. A megfelelő nyomóforma állapot a listára jobb gombbal kattintva is beállítható.

Alapanyag lap

A nyomógépnek beállított gépekre tervezett, nem Alapanyag megvágva állapotú feladatok listája, a művelet megkezdéséig hátralévő idővel. A megfelelő alapanyag állapot a listára jobb gombbal kattintva is beállítható.

Szerszám lap

Azokat a szerszámokat (stanc, dombor, stb.) listázza ki, amiket a program szerint használnának, de azok állapota nem Aktív: lehet, hogy még megrendelés alatt van, de lehet, hogy az előző gyártás után a szerszámot a megrendelő elvitte vagy leselejtezték. A témáról bővebben a Szerszámok kezelése könyvben olvashat.

Gépindulás lap

A program szerinti gépindulásos feladatokat listázza ki a kezdésig hátralévő idővel. Ez alapján ellenőrizhető, hogy kiket kell a tervezett indulással kapcsolatban értesíteni, majd ellenőrizni, hogy valóban időben megérkezik-e.

Problémás munkák lap

A programban beütemezett táskákhoz kapcsolódó aktív táska problémákat jeleníti meg. A funkció segítségével nem kell a Program listában keresni a piros rácsos tételeket, itt az összes könnyen átnézhető.

Funkciók

Exportál gomb: a kiválasztott lapon lévő listát lehet HTML formátumban kiexportálni.

Auto.szűrés kapcsoló: a kiválasztott táskára rá is szűr a Termelési programban. Csak akkor látszik, ha a funkciót a Program lista menüsorából nyitották meg.

Saját munkák kapcsoló: a listákban csak azok a munkák jelennek meg, amiknek a bejelentkezett felhasználó a gyekese.

Frissítés gomb: újraolvassa a termelési programot és frissíti a probléma listákat.

Szerszám gomb: megnyitja a Táskához kapcsolt szerszámok listáját.

Gépindulás gomb: megjeleníti a gépindulással kapcsolatos információkat: ki, mikor és mihez szeretne jönni.

Táska infogomb: a kijelölt táskával kapcsolatos valamennyi termelési információ.

Üzenet gomb: a kijelölt táska adataival egy új Scroll üzenetet hoz létre.