Szabadságok rögzítése | ScrollMAX

Szabadságok rögzítése

Törzsadatok > Szabadságok > Szabadságos naptár

 

Új időszakot az Új szabadság...  gomb segítségével lehet rögzíteni. Az időpontot előre is ki lehet jelölni a Windowsban megszokott egér kattintás és shift billentyű kombinációval. Ilyenkor a megjelenő ablakon a kezdő és vég dátum a kijelölt dátum tartománnyal lesz azonos, de természetesen a lenyíló naptár segítségével is könnyen megadhatóak az időpontok.

A dátumok közötti napok számát automatikusan számolja a rendszer, de ez felülírható (pl. szombati munkanap, stb).

A dolgozó és a szabadság típus kiválasztása kötelező. Fél napos szabadság igény rögzítésére is lehetőség van .

 

A szabadságon levő felhasználó neve mellett a listázásokban, a Scroll üzenetek létrehozásánál, és a táska infomenüben is megjelenik a (Szabadságon) felirat.

A szabadságok rögzítéséhez, módosításához az Általános > Beállítások > Felhasználók > Jogosultságok lapon a Munkalap > Szabadságot, munkaidőt karbantarthat és jóváhagyhat jogosultság szükséges. Jogosultság nélküli felhasználók a Saját szabadság menüpontban tudják megtekinteni a saját szabadságaikat, és itt tudnak szabadság igényt is jelezni a jóváhagyó kollégának. Semmilyen szabadságos joggal nem rendelkező felhasználók csak a saját és a költséghelyük dolgozóinak szabadságát látják. Jóváhagyni csak a Vezetői csoport tudja azokat.

Vezetői csoport létrehozásával a különböző költséghelyekhez beállítható, hogy kik hagyhatnak jóvá szabadságokat. Ehhez az Általános modul > Beállítások > Csoportokban létre kell hozni egy olyan csoportot, akiknek meg kell adni a Szabadságot, munkaidőt karbantarthat, és Szabadságot, munkaidőt jóváhagyhat jogosultságokat. Ezután ugyanitt a csoporthoz hozzá kell rendelni a felhasználókat. A Termelés modul > Beállítások > Költséghelyekben a Vezetői csoport oszlopban a mezőre duplán kattintva lehet kiválasztani a kívánt csoportot.