Állapot szerinti listázás | ScrollMAX

Állapot szerinti listázás

 A funkció elsősorban az aktív munkák áttekintését, különböző szempontok szerinti szűrését és csoportosítását szolgálja. A rendszeres kereskedelmi és termelési értekezleteken ugyanúgy hasznos lehet, mint a számlázási elmaradások ellenőrzésénél.

 

A listázás a szokásos lekérdezéses ablak, ahol a szűrési beállítások is elmenthetők. A bal oldalon több, kombinálható feltétel adható meg, az lekérdezés eredménye a jobb oldali táblázatban található. Itt az infomenü segítségével az adott táska minden releváns információja pár kattintással elérhető.

Az Értékkel kapcsolóval a táblázatba bekerülnek a számlázandó és a már leszámlázott összegek, a rendelt, leszállított és leszámlázott mennyiségek. Ehhez azonban a felhasználónak rendelkeznie kell a Scroll > Listázások, lekérdezések jogosultsággal.
 

Funkciók

Táska gomb: a táskához kapcsolódó legfontosabb adatok a kirakott gombokkal egy kattintással is elérhetők, a többi például a szokásos infogombbal kérdezhető le. A gomb megnyomása megnyitja a digitális táskát.

Probléma gomb: a táskához tartozó aktív és lezárt problémák listája nyitható meg, új problémát rögzíthet, aktívat lezárhat.

Program gomb:  a táska gyártási ütemezése: melyik gépen, mikor és mennyi időre van betervezve.

Utalvány gomb: a táskához igényelt/utalványozott anyagok listája. Innen egy gombnyomással elérhetők az adott alapanyag tervezett mozgásai (más felhasználások, rendelések) is.

Tény anyag gomb: az adott táskára a Készlet modulban addig ténylegesen kiadott anyagok listája.

Műveletek gomb: az Online modulban a táskához rögzített valamennyi tétel. Itt az éppen folyamatban lévő műveletek is látszanak.

Diszpók gomb: a táska teljes szállítási utasítás listája, ahonnan csomag és raklapcímke nyomtatható, térképes megjelenítés érhető el, de (megfelelő jogosultsággal) akár új szállítólevél is írható.

Szállítások gomb: a táskához kapcsolódó szállítólevelek, akár azok beszkennelt képével.

Beszállítások gomb: alvállalkozók, beszállítók táskával kapcsolatos teljesítései.

Fájlok gomb: a táskához csatolt dokumentumok, fájlok listája, ahol megfelelő jogosultsággal a lista szerkeszthető is. Ha van a táskához csatolmány, akkor a gomb felirata félkövér lesz, és mutatja a csatolt fájlok számát is.

Új üzenet gomb: új, üres Scroll üzenet, a táska gyekese az alapértelmezett címzett.

Üzenetek gomb: a táskával kapcsolatban küldött valamennyi Scroll üzenet.

Munkalapok gomb: a Termeléskövetés modulban (Online) rögzített műveletek lekérdezése: mi is történt az adott műszakban, milyen más munkák mentek még az adott gépen, kik dolgoztak abban az időben a termelésben, stb.