Automatikus értesítések - Üzenet sablonok | ScrollMAX

Automatikus értesítések - Üzenet sablonok

A belső, Scroll Üzenet szövegét a program állítja össze. Ez – ha az esemény táskához köthető – mindig tartalmazza a megrendelő nevét, a táskaszámot, a munka címét, azt, hogy „FONTOS” táska-e, valamint részletes leírást magáról az eseményről. Minden szöveg végén megtalálható annak a felhasználónak vagy dolgozónak a neve, aki előidézte az eseményt (rögzített, módosított vagy törölt egy adatot). Természetesen, az esemény pontos időpontját is tartalmazza az üzenet. Mivel a rendszerben belső üzenetet nem lehet törölni, így ezek az események – ha volt hozzájuk automatikus értesítés – akkor egyfajta naplózásnak is használhatóak.

Az e-mail és az SMS szövege viszont az Általános csoport > Beállítások > Értesítés sablonok lapon szabadon megadható.

A bal oldalon kategóriánként csoportosítva található az összes esemény típus. A sort kiválasztva lehet annak beállításait módosítani.

E-mail

Az itt megadott szöveget fogja a program az e-mailekben elküldeni. Ha a mező üres, akkor a program egy az egyben elküldi a Scroll Üzenet tartalmát.

Egyes értesítéseknél egy változót is lehet az üzenet szövegében használni: a <csere> mezőt a program mindig az adott eseményhez kapcsolódó adattal helyettesíti, például az új számla esetén a <csere> helyére beteszi a Számlaszám + Bruttó összeg + Határidő szöveget.

SMS

Hasonlóan az E-mailhez, itt is lehet sablon mezőket használni, amik helyére a program beilleszti a változó adatokat. A 160 karakternél hosszabb üzeneteket a rendszer több (maximum 4) üzenetben küldi el, ami a legtöbb mobiltelefonon újra egy üzenetként jelenik meg.

Belső üzenet

Itt adható meg, hogy az üzenet egyben elintézendő feladatot is jelent-e, vagy csak szimpla tájékoztatás. Hozzárendelhető saját szín is, ami a címzetteknek megkönnyíti az üzenet típusának beazonosítását az Üzenetek ablakban.