Űrlap mezők | ScrollMAX

Űrlap mezők

Az űrlapok fix, a program által megjelenített adatokat (pl. megrendelő neve, táska címe, a tagok fő adatait tartalmazó táblázat, stb.) és a létrehozáskor beállított adatbekérő mezők tartalmaznak. Ez előbbieket az űrlapok megjelenítésekor lehet az űrlaphoz adni, míg a mezők listáját itt lehet karban tartani.


A lista az adott űrlap típushoz rögzített mezőket tartalmazza. (A sorrend ebben az esetben mindegy, mivel ezeket szabadon lehet majd elhelyezni az űrlapon.)

Új és Másolás gomb: az űrlap típushoz új adatbeviteli mezőket lehet felvenni. Fontos, hogy ezeket csak akkor lehet majd használni, ha azt az űrlapra ki is rakták!

Módosítás gomb: a már felvitt mező fő adatait lehet változtatni.

Címnek beállít gomb: a mezők közül egyet beállíthat címnek. Ennek az értéke meg fog jelenni a rögzített űrlapok listázásánál:


Például minden tagra külön PDF ellenőrző lapot készítenek, így egy táskához több ilyen is indulhat. Ezeket a lapokat ezzel a címmel egyértelműen meg lehet különböztetni. A címnek érdemes valamilyen szöveg típusú mezőt választani.

Törlés gomb: az adott mezőt végleg eltávolítja az űrlap típusról. Ez csak akkor lehetséges, ha a mezőt még nem használták adatrögzítésre, illetve nincs hozzá választható adat. Ellenkező esetben vagy inaktívvá lehet állítani a mezőt, vagy egyszerűen levenni az űrlap megjelenésről.

Lista értékei gomb: a választó és lista típusú mezőkhöz lehet a lehetséges értékeket beállítani.

Űrlap nézet gomb: az űrlap megjelenítése, elrendezése állítható be. Itt lehet az újonnan felvett mezőket is kirakni és ezzel elérhetővé tenni a felhasználók számára.