Ajánlat szerkesztő - Alvállalkozói ajánlatkérések | ScrollMAX

Ajánlat szerkesztő - Alvállalkozói ajánlatkérések

Ma már csak egy bizonyos technológiára, termékcsoportra vagy megrendelői körre specializálódott nyomdák tudják kizárólag saját erőforrásokkal megoldani a teljes gyártást. Tapasztalatunk szerint a legtöbb nyomda egyre inkább rászorul külső nyomdai partnerek szolgáltatásaira.

Ennek a folyamatnak két főbb oka van:

  1. egyre kevésbé engedheti meg magának egy cég, hogy a megrendelő termékeiből válogat és csak azt vállalja be, amire igazából a saját technológiája szerint alkalmas lenne. Félő, hogy ha tíz munkából csak nyolccal foglalkozik, akkor a másik két munkát megszerző konkurens idővel viszi a többit is. Így visszatért az az évekkel ezelőtti helyzet, hogy a nyomdák is elkezdtek komplett gyártásokat közvetíteni: digitális nyomda bevállalja az ofszet munkákat, mint ahogy a nagygépes nyomda is kénytelen foglalkozni a kisebb példányszámú megrendelésekkel.
  2. a technológiai fejlődés és az egyre drágább gépek miatt nagyobb a specializálódás szerepe. Nagyon kevés cég rendelkezik elég forrással ahhoz, hogy versenyképes minőségi szinten tartson egy technológiai láncot, különös tekintettel egy teljes kötészeti vertikum kiépítésére.

Az alvállalkozói kapcsolat az ajánlatkéréssel kezdődik. Sok esetben ez megoldható egy adott időszakra szóló árlistával (fóliázás, UV lakkozás, stb.), de sok esetben lehet szükség egyedi, csak egy termékre/paraméterre szóló árajánlat kérésre. Ezt a folyamatot könnyíti meg a ScrollMAX rendszer Ajánlatkérő funkciója.

Szerencsére már egyre kevesebb helyen kell meggyőzni a felhasználókat, hogy miért jobb írásban árat kérni (még ha az csak egy pár szavas e-mail) és miért jó a kapott ajánlatokat valahogy iktatni és nyilvántartani. A programban ráadásul mindez nagyon egyszerűen végezhető el.

Az ajánlatkérőket a Ajánlat szerkesztő ablakon, az Ajánlatkérések gombbal érhetjük el.

A listában a már rögzített ajánlatkérések láthatók. Attól függően, hogy egy partner árait kell visszarögzíteni vagy több partner árait kell verziónként összehasonlítani, a táblázat oszlopára kattintva a megfelelő sorrendbe rendezhető a lista.

Új ajánlatkérés gomb: az alvállalkozó/beszállító megadása után egy vagy több verzióhoz rögzíthet ajánlatkérést, illetve kiküldheti az ajánlatkérő levelet.

Másik partnernek gomb: a partner kiválasztása után a program a kiválasztott ajánlathoz tartozó teljes levelet lemásolja, így pár kattintással kérhető másik ár is ugyanarra a feladatra.

Ajánlatkérő levelek gomb: az ajánlattal kapcsolatban létrehozott ajánlatkérő levelek listáját nyitja meg.

Ár megadása gomb: a kapott árakat és az azokhoz kapcsolódó feltételeket rögzítheti, soronként.

Fájlok gomb: az adott ajánlatkéréshez lehet fájlokat csatolni: kapott e-mail, minta pdf, stb.

Törlés gomb: a kijelölt ajánlatkérést törli a rendszerből.