Szabad szöveg sablon | ScrollMAX

Szabad szöveg sablon

Ezek a korlátlan hosszúságú szöveg rögzítésére alkalmas kontrollok egy beépített sablon törzset is tartalmaznak. A rögzíteni kívánt szöveget a mezőben a megszokott módon szerkeszthetjük.

A mező jobb oldalán található gombbal előhívható a Sablon szövegek funkció az ismétlődő, gyakrabban használt, esetleg speciális, pontosan idézendő szövegek megadását könnyíti meg. Minden adathoz (Ajánlat belső megjegyzés, táska utasítás, stb.) külön sablonokat kezel a program.

Az ablak bal oldalán a már rögzített sablonok találhatók, opcionálisan címkék szerint csoportokba rendezve. A lista feletti szűrő rész egyezőségre keres, azaz a beírt szövegrész valahol szerepel a sablon szövegében. A mezőben állva az Esc billentyűvel vagy a mező végén található Törlés gombbal lehet a szűrést törölni.

Az ablak bal oldalán a kijelölt sablon (fent) és a már rögzített szöveg látható. A felső mezőben történő módosítás, szerkesztés magát a sablont érinti, amit a Ment gombbal lehet véglegesíteni, vagy az Elvet gombbal visszavonni. Az Új sablon gomb egyszerűen létrehoz egy üres sablont, amit a módosításhoz hasonlóan lehet kitölteni.

Minden sablonhoz rendelhető egy Címke is. Ha az adott sablon csoportban akár egynél is van címke, akkor a program a bal oldali listát automatikusan e szerint csoportokba rendezi. A Címke lenyíló mezőben a már használt címkék találhatók; új címke beírásával ez a lista is bővül. A címkék használata hasznos, ha az adott csoportban nagyon sok választható sablon szöveg is szerepel (pl. Ajánlat szerkesztő Megrendelőnek szóló feljegyzések.)

A sablon szöveget a Felvesz gombbal lehet használni. Ilyenkor a program a szöveg végéhez, az utolsó sorhoz fűzi a sablont. (Ha azt mindig új sorban szeretnék megjeleníteni, akkor a sablont egy üres sorral kell kezdeni.)

A sablonok hozzáadása mellett a szöveg ebben a mezőben is szabadon szerkeszthető.