Felhasználó választó | ScrollMAX

Felhasználó választó

A kontroll a programban rögzített ScrollMAX felhasználó kiválasztását segíti. A lista lenyitásakor azonnal megjelenik a szűrésnek megfelelő felhasználók listája:

A lenyíló csoport szűrővel a Felhasználó csoportok alapján tudjuk a neveket listázni, míg a Csak az aktív kapcsolóval a már nem a cégnél dolgozó neveket tudjuk eltüntetni. Az Én gomb megnyomásával a kontroll kiválasztja a bejelentkezett felhasználót és be is zárja a lenyíló listát.

Maga a kontroll egyben kereső is: ahogy a felhasználó gépel, a program úgy keres rá arra a névre, ami ugyanúgy kezdődik. A Fel és Le kurzormozgató billentyűkkel a listában lehet fel és le lépkedni, azaz elég csak beírni az első pár betűt, utána már a nyilakkal is kiválasztható a megfelelő személy. Ezekkel a funkciókkal a kiválasztás az egér használata nélkül is gyorsan és kényelmesen elvégezhető.

Ha az adott érték megengedi, hogy akár üres maradjon (pl. Partnertörzs Kereskedelem lapján a kapcsolattartó), akkor a kontroll végén található gombbal a kiválasztás törölhető.