Nevek lap | ScrollMAX

Nevek lap

Az adott cégnél dolgozó személyeket és azok adatait tartalmazza. (Mivel a program külön kezeli a Céget és a Személyt, így magánszemélyek esetén – ahol ez a kettő ugyanaz – fel kell venni a Nevekhez is a személy adatait.)

Ezeket az adatokat nagyon sok helyen használja a program, például:

  • legtöbb eseménynél (ajánlatkérés, megrendelés, stb.) rögzíti, hogy kitől jött a megkeresés, ki a kapcsolattartó
  • levelek, e-mailek címzettjeit is ebből a listából választjuk ki
  • a táskán a különböző kontaktok (anyagleadás, gépindulás, imprimálás, stb.) is ezek alapján történik
  • a Partnertörzs Nevek listája – különböző szűrések után – marketing levelek, megkeresések, stb. címlistájaként is használható.

Az adott személyhez a megnevezésén és beosztásán túl külön elérhetőségek (cím, e-mail, különböző telefonszámok, stb.) adhatók meg. Ezek a levelezés, e-mailezés során felülírják az Adatlapon megadott értékeket.

Névnap: beállítható, hogy az adott személynek mikor van névnapja. A  gomb megnyomásakor a program megpróbálja megtalálni a keresztnevet, majd az adatbázisa alapján felajánlja a hónapot és a napot. Természetesen ez az adat kézzel felülírható.

Születésnap: többek között a Facebooknak köszönhetően egyre több ügyfél születésnapja is kiderül. A névnaphoz hasonlóan hónap és nap formátumban ezt is rögzíteni lehet a személyhez.

A program a beállított névnapokat és a születésnapokat különböző listázásokban és értesítésekben használja:

  • a Napi jelentésben reggelente e-mailben elküldi, hogy aznap kinek van névnapja
  • az Általános csoport > Névnapok menüponton azoknak a saját partnereknek (azaz az Adatlapon Kapcsolattartónak vagy Belsősnek a bejelentkezett felhasználó van beállítva) a száma látszik, akiknek névnapja és/vagy születésnapja mostanában (-2/+6 nap) van. Ha nincs ilyen partner, akkor ez a menüpont sem jelenik meg.

Alap(értelmezett) gomb: a program a személyek listáját ABC sorrendben jeleníti meg. Előfordulhat azonban, hogy a leggyakoribb személy pont egy hosszabb lista végén van. Ezzel a gombbal fixen a lista első helyére állíthatjuk be, így új ajánlat, táska, stb. esetén a program mindig az ő során áll majd.

Export gomb: a személy adatait VCard formátumú fájlban elmenti. Ezt a szabványos fájlt a legtöbb levelező és címjegyzék program tudja importálni. Csatolmányként e-mailben is elküldhető vagy mobiltelefonra másolható.

QR kód gomb: a személy adatait a képernyőn egy un. QR kódban jeleníti meg. Segítségével megfelelő alkalmazással a legtöbb okostelefonban azonnal indítható a hívás, vagy importálható a névjegy a Névjegyzék listájába.

Egyéni mezők gomb: szabadon definiálható űrlapok, amikhez további adatokat, információkat rögzíthet az adott személyről, pl. beosztás, terület, érdeklődési kör, fontossági érték. Az Egyéni mezők használatáról bővebben az Egyéni mezők lapon olvashat.

A nevek módosításához a Partnertörzs > Adatot módosíthat vagy a csak erre a lapra szóló Kontakt adatot módosíthat jogosultság szükséges.