Az űrlapok használata | ScrollMAX

Az űrlapok használata

Az űrlapokat jelenleg táskához lehet létrehozni, így a már rögzített űrlapok kezelése, újak felvitele is csak táskához kötötten lehetséges.

A Scroll Űrlap funkció a táska infomenük és infogombok segítségével, illetve a Táska szerkesztő Űrlapok lapján érhető el. A Táska szerkesztőben az adott táskához felvett valamennyi űrlap megjelenik, míg az infomenükben lehetőség van csak egy űrlap típus eléréshez:


Itt az Űrlapok alatt a program külön menüpontként felsorolja azokat az űrlapokat, amikhez a felhasználónak szerkesztési és/vagy megtekintési jogosultsága van. A program a menüpont címének félkövér stílusával jelzi, hogy ha már a táskához rögzítettek lapot.


 

A felső lista a felhasználó által elérhető lapokat tartalmazza, a megadott csoportosítás szerint. (Amennyiben az infomenüben egy konkrét űrlap típust választott, akkor ez a lista nem jelenik meg.) A listában a program jelzi, hogy az adott űrlap típusból eddig hányat rögzítettek az adott táskához, míg a lista alatti táblázatban a már felvett lapok adatai láthatóak:

  • száma;
  • létrehozás időpontja;
  • a címnek beállított mező tartalma;
  • a rögzítő személy neve;
  • az űrlap állapota (aktív vagy törölt),

A felső listában az összes, aktív és inaktív lap száma látható, míg az alsóban alapértelmezés szerint csak az élő űrlapok jelennek meg. Ha a törölt lapokra is kíváncsi, akkor azokat az Inaktív lapok is kapcsolóval tudja elérni.

Az ablak nagy részében a kiválasztott űrlap látható. Új űrlapot – a törzsadatnál beállított módon – az ablak alsó részén található három Új lap (üres, módosítással és az utolsó alapján) tud létrehozni, A már elmentett lap nem törölhető és nem is módosítható.

A Törzsadatok gombbal az Űrlap típusok beállítását éri el, amennyiben a szükséges Törzsadatok jogosultsággal rendelkezik.

A Nyomtatás gombbal az előnézeti kép jelenik meg, ahol a nyomtatás előtt számos paraméter beállítható (fekvő nyomtatás, oldalmérethez igazítás, stb.) A Tervező segítségével cím és lábjegyzet is megadható. Az egyes elemek, csoportok a nyomtatás előtt ki is kapcsolhatóak.