Átfutási idő sablonok | ScrollMAX

Átfutási idő sablonok

Ez az eszköz a bonyolultabb, az árajánlattal kapcsolatos átfutási idők megadását segíti. Elsősorban akkor hasznos, ha konkrét dátumot/dátumokat, időpontokat kell megadni, pl.:

„Ha a megrendelést megkapjuk EDDIG és a nyomdakész anyag megjön EDDIG, akkor a termék elkészül és szállítható EKKOR.”

 

Használata

A képernyő felső részén a már rögzített sablonok találhatók. A megfelelő sablont kiválasztva a program létrehoz egy listát, melyben könnyen megadhatóak az egyes dátumok és szükség esetén az időpontok. Egy dátum megadása után a program a következő sorokban is automatikusan beállítja ugyanazt.

A dátumok és szükség szerint az időpontok kitöltése, majd az OK gomb megnyomása után a program összeállítja a soronkénti sablont és a kitölti a verzió vagy az ajánlati levél átfutási idejét.

Különösen hasznos lehet ez a szerkesztő, ha a felhasználó által nem teljesen ismert idegen nyelven kell az információt megadni. A sablon pontos elnevezése alapján ki tudja választani a használandót, amiben már csak a megfelelő dátumokat kell beállítani.

 

Szerkesztés

A sablon törzs módosításához Törzsadatok jogosultság szükséges. A Szerkesztés gomb megnyomásakor az ablak felső részén megjelenik a sablon szerkesztő.

Sablon (név): a már rögzített sablon neve a gombbal módosítható.

Dátum formátum: megadhatja, hogy a dátum hogyan jelenjen meg a szövegben. Ez egyrészt az idegen nyelvű sablonoknál lehet hasznos, másrészt a magyar nyelvűekben bekapcsolható a hónapok és napok kiírása is:

  • éééé.hh.nn. : 2015.09.01.

  • éééé. hhh. n. : 2015 szept. 1.

  • éééé. hhhh n : 2015 szeptember 1.

  • éééé.hh.nn. nnn: 2015.09.01. K

  • éééé.hh.nn. nnnn: 2015.09.01. kedd

Sablon szöveg: a szövegben a változó dátum és idő adatok helyét [DATUM] -mal jelölheti.