Szállítási listázás | ScrollMAX

Szállítási listázás

A szállítási feladatok lekérdezése a Szállítás csoport > Szállítási listázás menüponttal, illetve a szabadon beállítható funkciógombokkal/tárcsával érhető el:

Az ablak a szokásos listázás típusú ablakunk, sok kényelmi funkcióval. A lista mellett a megadható szűrési feltételek találhatóak, melyek szabadon kombinálhatóak. A leggyakrabban használt szűrési beállítások a gombbal el is menthetőek és pár kattintással vissza is állíthatóak. A minden cégnél leggyakrabban használt beállítás a Napi szállítás gombbal is beállítható: ez az aktuális napi, nyomda által szállított diszpó sorokat listázza ki.

A mező választó  gombbal pedig újabb oszlopok húzhatók be, mint pl. az újonnan megjelent T.cikk vevői és Scroll cikkszám. 

 

A lekérdezés eredményét a többfunkciós táblázatunk tartalmazza. A legfontosabb adatok a táblázat oszlopai tartalmazzák; ezekkel szűrni, csoportosítani és sorba rendezni is lehet. Az adott diszpó sor további részleteit az ablak alsó részén található információs mező tartalmazza.

A kijelölt diszpóhoz több funkció is kapcsolódik:

Módosítás gomb: a diszpó néhány adata (határidő, felpakolás, fuvar/autó stb.) pontosítható.

Szállítható gomb: a diszpó állapotát Szállíthatóra állítja. A Shift gomb nyomva tartásával egyszerre több sor is kijelölhető és egy kattintással állítható Szállítható állapotúra. Ha ehhez automatikus események kapcsolódnak (például megrendelői szállításnál értesítő e-mail), a rendszer ezeket el is küldi.

Szállító gomb: a diszpó alapján új szállítólevél rögzítését indítja.

Export gomb: a listát HTML formátumban exportálja.

Nyomtatás gomb: kinyomtatja a szállítási listát.

Feljegyzések gomb: a diszpóhoz tartozó feljegyzések, új feljegyzés rögzítése.

Történet gomb: a diszpó állapotváltozásainak naplója.

Paletták gomb: a diszpóhoz tartozó paletták listája.

Táska infogomb: az adott táskával kapcsolatos valamennyi lényeges kereskedelmi és termelési információ, különböző naplók és üzenetküldési lehetőségek érhetőek el a szokásos infogombunkkal.

Üzenet gomb: a diszpó fő adataival egy új Scroll Üzenetet hoz létre.

Szállítások gomb: a táska eddigi ki- és beszállításai.

Térképen gomb: a listában szereplő szállítási címeket térképen jeleníti meg, megkönnyítve a szállítási sorok tervezését.

A táblázatban egyszerre több sor is kijelölhető és egy kattintással Szállítható állapotúra állítható.