Felhasználók törzse | ScrollMAX

Felhasználók törzse

Mint minden nagyobb rendszerben, a Felhasználók a legfontosabb alap törzs. Azonosítja a lekérdező, módosító személyt, jogosultságokkal korlátozza, hogy mihez fér hozzá és a fontosabb változtatásokat, tevékenységet ez alapján dokumentálja. A kommunikációkban ő az küldő és a Scroll Üzenetek címzettje.

A felhasználó törzsben természetesen legtöbbször konkrét személyek, kollégák kerülnek be. Vannak azonban olyan esetek, mikor célszerűbb általános felhasználót megadni:

  • többen használják a gépet egyszerre és nem életszerű, hogy minden állandóan ki és belép (pl. a termelésben kirakott gépen futó termelési programot).

  • az adott funkciót olyan kollégák használnák, akik vagy rövid ideig vannak csak a cégnél (pl. kölcsönzött munkaerő), vagy ezen kívül semmilyen más részét nem kell használniuk a programnak.

  • a felhasználó inkább csak egy konkrét szerepkör (pl. "ügyeletes TMK").

Az ilyen általános felhasználónál figyelni kell, hogy

  • ne legyen semmilyen adatmódosításra joga, mivel később nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy ténylegesen ki is követte el

  • ne legyen Scroll Üzenet címzettje, mert vagy nem fogja megkapni, vagy megint nem egyértelmű, hogy ki és mikor olvasta el, állította elintézettnek.

Az ablak bal oldalán a rögzített felhasználók listája látható, a jobb oldalon több lapon a hozzá tartozó beállítások.

Adatlap: megnevezés, beosztás és kontakt adatok.

Csoportok: az adott felhasználó szerepkörei.

Jogosultságok: a felhasználóhoz közvetlenül, vagy a csoportjával hozzárendelt jogosultságok.

Napi és heti jelentés: a felhasználó által elérhető, automatikus jelentések listája.