Új partner | ScrollMAX

Új partner

Mint a bevezetőben írtuk, a pontosan és alaposan feltöltött partnertörzs nagy érték. Ezért törekedni kell, hogy a legfontosabb adatok (pontos megnevezés, cím, adószám) minden új cégnél ki legyenek töltve. Ennek érdekében időnként az is megfontolandó, hogy csak szűkebb körnek legyen új partner rögzítéséhez jogosultsága.

Az új partner rögzítését nagyban megkönnyíti a ScrollMAX Bisnode interface-e. A cégnév első három karaktere után a program lekérdezi a lehetséges, magyarországi bejegyzésű jogi személyek listáját, s az első 100 céget a lenyíló listában felajánlja. Ahogy a felhasználó tovább gépel, úgy szűkül a lista is. Ha a keresett cég megtalálható a listán, akkor már nem szükséges tovább írni, a cég a szokott módon kiválasztható.

A program a Bisnode-tól kapott adatok alapján automatikusan kitölti a cégnevet (ha van bejelentett rövid név, akkor azt használja), a címet, az adószámot, a fő tevékenységi kört, stb. Figyelmeztet, ha a cég státusza nem Aktív (pl. megszűnt, felszámolás alatt van, stb.)

Magánszemélyek, külföldi cégek esetén marad a kézi bevitel.

Az új partner mentésekor a program leellenőrzi, hogy az adott adószám van-e már rögzítve, s figyelmeztet, ha már van ilyen adószámú rögzített cég.