Gyorstárcsa | ScrollMAX

Gyorstárcsa

A programban számos funkció elérhető a programon belül bármikor, függetlenül attól, hogy éppen milyen ablak van nyitva vagy a felhasználó éppen mit rögzít/módosít. Ezek a funkciók vagy a Scroll gyorstárcsáról vagy az F1-F8 gombok segítségével érhetőek el.

A bárhonnan elérhető törzsek és lekérdezések nagyban megkönnyíthetik a mindennapi munkát: nem kell bezárni, félbehagyni az éppen végzett feladatot, hogy egy telefonszámot előkeressen, egy táska adatait lekérje, vagy "ránézzen" a termelésre. A tárcsa elérését érdemes a Funkcióbillentyűk lapon rátenni valamelyik gombra (alapértelmezés szerint ez az F7.)

A Gyorsgombok lapon a tárcsát tudja összeállítani:

A tárcsán egyszerre 8 funkció látható. A További gombok melletti, a kör szélén lévő sávval lehet a következő 8 ikont betölteni, visszalépni a kör közepén megjelenő nyíllal lehet. A legfelső szintnél a kör közepén lévő gomb bezárja a tárcsát (ugyanezt az Esc billentyűvel is megteheti.)

Az ablak bal oldalán az elérhető funkciók listája található. Innen a saját tárcsára dupla kattintással vagy a Felvesz gombbal lehet átmásolni. Onnan a Törlés gombbal lehet levenni.

A Futtatás gombbal a kijelölt funkció el is indítható, így ez az ablak egyben alkalmas a ritkábban használt gyors funkciók elérése is: nincs kirakva sem a tárcsára, sem funkció billentyűre az a lekérdezés, amire most szüksége lenne. A Testreszabást megnyitva innen a nélkül tudja futtatni, hogy azt be kellene állítania közvetlen elérésre.

A tárcsán megjelenő funkciók sorrendjét a Fel és a Le gombokkal tudja megváltoztatni. Az első nyolc ikon azonnal elérhető lesz, amint a tárcsa megjelenik. A következő nyolchoz már a További gombokkal váltani kell, a 17-24-hez pedig már kétszer. Így érdemes a gyakrabban használtakat előre, míg a ritkábban használtakat hátrább rakni a listán.

A beállításokat a Teszt gombbal ellenőrizheti, ami megjeleníti a lista szerinti tárcsát.