Események listázása | ScrollMAX

Események listázása

Általános lekérdezés, keresés

A rögzített események több helyről is elérhetőek. Az általános lekérdezés elérhető a fő menü, vagy a szabadon beállítható gyorsmenü Esemény listázása menüpontjából:

Az ablak a szokásos Scroll lekérdezés, a menthető beállításokkal, kikapcsolható szűrés panellel. A szabadon kombinálható feltételekkel a rögzített események minden fontos paraméterére kereshetünk.

 

Kapcsolt listázás

A különböző modulokban található Események gombbal az adott partnerhez, táskához, ajánlathoz, stb. kapcsolódó eseményeket hívhatja elő. Ilyenkor a listánál nem érhetőek el szűrési feltételek.

Az események vagy egy strukturált listában, vagy a szokásos többfunkciós táblázatunkban jeleníthetőek meg. A két megjelenítés között az ablak alján található nézet gombbal lehet váltani.

A lista alatt láthatóak a kijelölt esemény adatai és a hozzá kapcsolt fájlok.

Lezárás gomb: lezárja az aktív feladatot. A lezárás időpontja és a lezáró személy neve bekerül az eseményhez.

Új esemény gomb: egy új eseményt hoz létre. A valamihez kapcsolódó listánál az új esemény is az eredeti táskához, ajánlathoz, stb. fog kapcsolódni.

EML/MSG import gomb: a program a kiexportált e-mailekből hozza létre az új bejegyzést. Ilyenkor a küldő e-mail címe alapján megkeresi a partner törzsben a kontaktot (ha nem találja, akkor az Új név rögzítésénél a nevet és e-mail címet felajánlja), kitölti az esemény címét a levél tárgya, a leírást az levél tartalma alapján. A fájlt felmásolja az automatikusan létrehozott könyvtárba a fájlt és csatolja is az eseményhez.

Ugyanez a funkció úgy is elérhető, ha az e-mailt – akár közvetlenül a levelező programjából – ráhúzza az ablakra. Ilyenkor a program létre is hozza az e-mail exportált fájlját, amit a szokott módon elment és csatolt.

Követés gomb: a kijelölt esemény alapján, arra hivatkozva hozza létre az újat. Ha az eredeti eseményen aktív feladat volt, akkor azt le is zárja.

Módosítás gomb: a kijelölt esemény módosítása. Itt csatolható utólag fájl a már elmentett bejegyzéshez.

Törlés gomb: törli a kijelölt eseményt. Csak az esemény létrehozójának aktív.

Küldés gomb: a kijelölt esemény alapján egy új Scroll Üzenetet generál.