Táska szerkesztő - Szállítás | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Szállítás

 A gyekes által a táskához rögzített diszpó lista a ScrollMAX rendszer expediálási és szállítási folyamatának az alapja. Ezek a diszpók több modulban is megjelennek, például

Mint a listából is látszik, a szállítási utasítások kezelése, minél hamarabbi és pontosabb rögzítése a teljes rendszer szempontjából nagyon fontos feladat. A különböző területeken a kollégák a saját feladat listájuk alapján dolgoznak, így ahhoz, hogy abban teljesen bízni tudjanak, minden táskának időben meg kell jelennie. Így a legegyszerűbb szállítási feladathoz is (a szokásos módon, a teljes mennyiséget a megrendelőnek egy címre, a táskán is szereplő határidőre kell szállítani) kell legalább egy sort rögzíteni. Az ilyen szállítási feladat rögzítéséhez több egyszerű lehetőséget, funkciót is kínál a program:

  • az Infolapon található  segítségével a táska végső szállítási határidejének megadása után rögtön le lehet generálni az egy sort;

  • a Táska beállítások lapon beállítható funkcióval a program a táska bezárásakor ellenőrzi, hogy van-e már diszpó sor rögzítve, s ha üres a lista, akkor felajánlja, hogy felvesz egy alap sort.

Ugyancsak segítség lehet a diszpó lista másolása és importálása:

  • A program táska másolásakor felajánlja az eredeti táskához tartozó szállítási lista másolását is. Ilyenkor a másolt listában a dátumok aznapiak lesznek, valamint a mennyiség 0. Így elkerülhető, hogy olyan mennyiség maradjon bent, amit a gyártáselőkészítő nem aktualizált. A határidőket a Diszpó aktualizálása gombbal egyszerűen lehet beállítani. (A Táska szerkesztő bezárásakor a program figyelmeztet, ha maradt 0 példányos diszpó sor.)

  • Lehetőség van szállítási listát egy másik táskából is importálni. Ha a terméket sok helyre, de minden megrendelésnél változó címekre kell szállítani, akkor létre lehet hozni egy sablon táskát az összes címmel. Innen importálva, majd a felesleges sorokat kitörölve is létre lehet hozni az új táska diszpó listáját.

  • A program képes a megfelelő formátumban elmentett Excel fájlok importálása is.

A teljes folyamat részletesebb leírására egy másik könyv vállalkozik majd, most csak a gyekes által elvégzendő feladatokra koncentrálunk.