Táska problémák | ScrollMAX

Táska problémák

Új problémát felvenni vagy a meglévőket megnézni, kezelni legegyszerűbben vagy a digitális táska Probléma gombjával vagy a táska infomenü Probléma menüpontjával lehet.

A problémákat jogosultság nélkül is bárki megnézheti, elolvashatja. Új probléma rögzítéséhez és a problémák lezárásához viszont már külön jogosultság szükséges.

Az ablak felső részén található listában az adott táskához rögzített valamennyi problémát láthatja. Itt az Állapot oszlop mutatja, hogy a probléma még aktív vagy már lezárták.

A lista alatt olvasható a probléma Leírása, illetve annak Megoldása. Alul a tétel rögzítésének ideje és a rögzítő, ha már lezárták, akkor a lezárás ideje és a lezáró felhasználó neve látható.

Új probléma gomb: a táskához egy új problémát rögzít. Ha táskán addig nem volt aktív probléma, akkor a táska problémás állapotú lesz. Az Automatikus értesítéseket elküldi a program.

Új javítás gomb: a rögzített probléma megoldásának várható időpontját lehet módosítani.

Lezárás gomb: lezárja a problémát. Ha ez volt a táskán az utolsó aktív probléma, akkor a táska újra normál állapotú lesz. Erről a program Automatikus értesítéseket is küld.

Megoldás gomb: a probléma megoldását lehet megadni, akár utólag, a lezárás után. A megoldás kitöltéséről is tud a program automatikusan üzenetet küldeni.

E-mail gomb: a program egy e-mailt generál, amit a táskán megadott kontaktnak címez. Az e-mail tárgya a táska száma és címe lesz, a tartalma pedig a probléma leírása. Ezzel a funkcióval egy kattintással lehet a felmerült akadályról értesíteni a megrendelőt is.

Mint látszik, a felvitt probléma nem módosítható vagy törölhető. Ennek elsősorban az az oka, hogy egy rögzített és értesítésként automatikusan kiküldött problémának súlya lehet: a termelésből a táskát kivehetik, az anyagrendelést felfüggeszthetik, stb. Ezért ha a problémát tévesen rögzítették, akkor az egyedüli megoldás annak rendes lezárása. Így az érintettek azonnal értesítést kapnak a probléma visszavonásáról, valamint a későbbiekben percre pontosan vissza is követhető, hogy a táska ki miatt és mettől meddig volt problémás állapotú.