Táska feladatok | ScrollMAX

Táska feladatok

 A táska feladatok olyan, a táskához köthető, a gyártás során elvégzendő folyamatokat jelent, amik lezárása feltétlenül szükséges a sikeres teljesítéshez. Minden táska feladatnak van egy állapota:

  • Aktív: az adott feladatot el kell végezni, s az még nincs lezárva

  • Folyamatban: a feladatot valaki elkezdte elvégezi (pl. Anyagleadás feladatnál elkezdett a pdf-fel dolgozni). Használatával egyrészt elkerülhető, hogy véletlenül párhuzamosan ketten is ugyanazzal foglalkozzanak, másrészt látszik, hogy az adott témában kit lehet kérdésekkel megkeresni

  • Probléma: a feladat elvégzése folyamatban van, de valamilyen akadály jelentkezett. Ilyen lehet például a Táska engedélyezés feladat, ahol a problémás állapot jelentheti azt, hogy az adott partner lejárt tartozása miatt az engedély nem adható meg.

  • Rendben: az adott feladatot elvégezték.

  • Nem kell: az adott táskával kapcsolatban a feladatot nem kell elvégezni, pl. változatlan utánnyomásnál nincs megint Anyagleadás feladat.

Egyes feladatoknál az állapotot a program vagy automatikusan, vagy megerősítés után kezeli. A termékdíj kategóriától függően magától kapcsolja be vagy ki a Termékdíj nyilatkozat feladatot, vagy a táskán beállított imprimálás információk alapján az Imprimálás feladatot. A proforma számla elkészülte a Táska és a Szállítási engedély feladatot Folyamatbanra, a számlák kiegyenlítése pedig Rendbenre állíthatja.

A feladatok állapot változásait a program rögzíti, a Történet gombbal/menüponttal bármikor visszanézhető, hogy ki, mikor és mire állította azt át. Így később megállapítható, hogy adta meg a szállítási engedélyt vagy jelezte a termelésnek, hogy sikeresen túl vagyunk az imprimáláson.

Minden feladathoz tartozik egy határidő is, amire annak már nem lenne szabad aktívnak lennie. A program ezeket a határidőket automatikusan állítja a táska anyagleadási, imprimálási és szállítási határideje alapján. A beállításoknál megadható, hogy az adott feladat határideje a megadott dátumhoz képest +/- hány nap és hány óra legyen. Természetesen, ezek a határidők külön, a felhasználó által is beállíthatók.

Egyes táska feladatok csak a gyekes kolléga munkáját segítik, s lényegében csak a Kereskedelem modul Gyártáselőkészítő részében jelennek meg (pl. Visszaigazolás feladat). Más feladatok viszont több folyamaton keresztül is fontosak: pl. a táska rögzítésekor állítjuk be, ha táskához Anyagleadás vagy Imprimálás feladat szükséges, de azokat már az előkészítő kollégák fogják lezárni. Néhány táska feladat jelzése egészen a megrendelőig elér: egyes feladatok (pl. Termékdíj nyilatkozat vagy Anyagleadás feladat) a PrintPortálon is láthatók, a lejárt feladatokról a rendszer értesítést is küld.

Mivel egyes feladatok néhány helyen inkább zavarók lehetnek (soha nem igazolják vissza az árat, nincs anyaggazdálkodás, stb.), ezért ezek a feladatok a Kereskedelem csoport > Beállítások > Táska feladatok beállítása lapon kikapcsolhatók. A program a táska létrehozásakor veszi fel a táskához az aktív feladatokat, így ha valamelyiket később kapcsolják be, a már rögzített táskáknál visszamenőleg nem lesz használható!