Táska szállítások lap | ScrollMAX

Táska szállítások lap

Az ablak felső részén a táskához kapcsolódó szállítási feladatok listája található. A táblázatban a legfontosabb adatok (időpont, mennyiség, megjegyzés) a Diszpó módosítás ablak megnyitása nélkül, a táblázatban is módosíthatók.

Új hely gomb: új sort rögzít a szállítási listára a táskán megadott paraméterek alapján.

Másolás gomb: lemásolja a kijelölt diszpó sort. Ha ott volt sorszám, akkor azt megnöveli.

Továbbszállít gomb: lemásolja a kijelölt diszpót, de a szállítás irányát megfordítja. Ha volt sorszám, akkor azt megnöveli.

Módosít gomb: megnyitja a Diszpó módosítás ablakot.

Törlés gomb: a kijelölt diszpó sort eltávolítja a rendszerből. Ha az adott diszpó sorhoz már rögzítettek palettákat, vagy a sor már nem aktív, akkor az nem törölhető.

Töröltre állít gomb: a diszpó sor állapotát inaktívra állítja, így az nem jelenik meg a Csomagolási és a Szállítási feladat listában. A sort az Újra szállít gombbal lehet újra aktív állapotra állítani.

Szállítható gomb: a diszpó sort szállíthatóra állítja. A szállítható állapotról bővebben a Diszpó állapotoknál olvashat.

Szállító gomb: a táskához a diszpó sor alapján egy új szállítólevelet hoz létre. A funkcióhoz külön jogosultság szükséges. (A szállítólevelekről bővebben az Új táska szállítólevél oldalon olvashat.)

Újra szállít gomb: az inaktív sort állítja vissza újra 0 teljesített megrendelésre és aktív állapotra, pl. téves szállítólevél nyomtatás vagy töröltre állítás miatt.

A következő sorban a diszpó verziószáma és a lista lezárására/szerkesztésére szolgáló gomb található.

Stop jelzés: ha a megrendelő Engedélyezési szintje Szállítás vagy nagyobb, akkor erre egy  ikon figyelmeztet. A szállítási engedélyek kezelésének folyamatáról bővebben ezen a lapon olvashat.

Új üzenet gomb: a kiválasztott diszpó sor adatai alapján a program egy új Scroll Üzenetet generál.

Csomagkísérő gomb: a táskához lehet csomagkísérő (etikett) címkét rendelni. Ez a beállítás felülbírálja a nyomda Alapértelmezett és a megrendelőnél beállított címkét. A diszpó soroknál ettől is el lehet térni, ott akár minden szállítási sorhoz külön címke sablon állítható be. A témáról bővebben a Csomagcímkék fejezetben olvashat.

Nyomtatás gomb: a beállított címkével a kiválasztott diszpó sor adatai alapján csomagcímkéket nyomtat.

Raklapcímke: a táskához egyedi paletta címke sablon is rendelhető, amit a program az általános alapértelmezett, illetve a partnernél beállított raklapcímke helyett használ. Az egyes diszpó sorokhoz ettől eltérő, másik sablon is megadható.

Nyomtatás gomb: a beállított címkével a kiválasztott diszpó sor adatai alapján paletta címkét nyomtat.

Szállítási utasítás: egy egyszerű szövegszerkesztő, amiben az utasítások megadását sablonok is segítik. A szöveg megjelenik a táska nyomtatvány Szállítás részén, valamint a csomagolási, szállítási ablakokban.

 

Egyéb funkciók

A lap bal oldalán található gombsorral további funckciókat érhet el:

Diszpó aktualizálása gomb: a listában több sort kijelölve (ctrl+egér bal gomb), a megrendelői szállítások vagy a teljes lista egy-egy adott paraméterét lehet egyszerűen módosítani:

A módosításhoz jelölje ki a módosítandó mezőket (egyszerre akár többet is), adja meg az új értékeket és nyomja meg az OK gombot.

+1 nap/+1 hét mindenre gomb: a listában szereplő összes tétel határidejét növeli meg 1 nappal/héttel.

Lista importálás gomb: a program egy meghatározott formátumú Excel fájlból is képes a szállítási feladatokat beimportálni:

A listában megadtuk, hogy az egyes paraméterekhez a program milyen oszlop címet keres. Az így megformázott táblázatot fájlból megnyithatja vagy a vágólap segítségével be is másolhatja. A részletes utasításokat megtalálja a Diszpó importálás ablak leírás mezőjében.

Másik táskából gomb: a program a kiválasztott táska szállítási listáját beimportálja az adott táskához. Az új sorok mennyisége 0 lesz, így elkerülhető, hogy nem aktualizált adatok jelenjenek meg a folyamatban. A már korábban rögzített sorokat a másolás nem érinti.

Diszpozíció gomb: táblázatos formában kinyomtatja az adott táska diszpó listáját. Mivel az egész csomagolási és szállítási feladat a rendszeren belül, elektronikusan zajlik, így ennek nyomtatására csak nagyon ritkán van szükség.

Paletták gomb: az adott diszpó sorhoz már létrehozott paletták listáját nyitja meg. Itt nagyobb mennyiség esetén is ellenőrizhető, hogy éppen hol tart a szállítás előkészítése: hány palettát raktak már össze, ebből mennyi a szállítható és az elszállított.

Webes diszpók gomb: a megrendelő által a PrintPortálon feltöltött diszpók kezelése.

Feljegyzések gomb: a diszpó sorhoz a rendszerben bárhol rögzített feljegyzéseket jeleníti meg, ahol új bejegyzés is rögzíthető.

Módosítások gomb: napló, hogy ki, mikor, mire módosította a diszpó sor bármelyik adatát.

Történet gomb: ki és mikor hozta létre, ki szállította le, állította töröltre vagy újra szállítható állapotra.

Szállítható log gomb: a szállítható állapot állításának naplója.

Szállítások gomb: a táskához kapcsolódó összes kiszállítás (szállítólevelek) és beszállítások listája.

Frissítés gomb: újra aktualizálja a szállítási listát, elsősorban az időközben történt ki- és beszállítások, esetleges állapot változások miatt lehet erre szükség.