Új alvállalkozói feladat rögzítése | ScrollMAX

Új alvállalkozói feladat rögzítése

 A Partner törzs listából az alvállalkozó cég és a kapcsolattartó személy kiválasztása után adhatók meg a feladat fő adatai:

Alvállalkozó: a partner cég, akitől a munka elvégzését vagy a beszállítandó cikket megrendelik. A cég a megnevezés melletti  gombbal módosítható.

Ügyintéző: a közvetlen kontakt személy, akinek a megrendelések is mennek. Az alvállalkozói feladattal kapcsolatban a termelésben az ő adatai, elérhetőségei jelennek meg.

Megnevezés: a feladat megnevezése, pl. B/2 Fényes fóliázás, PUR kötés, stb. A mező egy szabad szöveges lista, de a kitöltését két funkció is segíti:

  •  gomb: a termék paraméterezésénél felvitt alvállalkozó típusú műveletek listája jelenik meg. Innen választva a program – a kalkuláció alapján – automatikusan kitölti az egységárat és a rendelt mennyiséget is.

  • gomb: az előre felvitt sablonok listája jelenik meg. Ez csak a Megnevezés mező tartalmát tölti ki. A listát a gombbal lehet szerkeszteni.

Átadni: alvállalkozói feladatnál a partnernek átadni tervezett (minimum) mennyiség.

Igényelt: a megrendelt mennyiség.

Egységár: a rendelési ár.

Következő terület: a beszállítás után a nyomdán belül hova, melyik géphez, területre fog kerülni a a termék. A program a beszállítás rögzítésekor egy belső használatú azonosító címkét is nyomtat, ahol a táska fő adatai mellett ez az információ is megjelenik. Így a termelésben dolgozó kollégák könnyebben tudják azonosítani, megtalálni ezeket a félkész termékeket.

A Táska infogombbal a feladat rögzítése közben is egyszerűen, pár kattintással eléri a táskához kapcsolódó minden lényeges információt.

Az Ok gomb elmenti a feladatot, a Megrendelés gombbal rögtön lehet új levelet is rögzíteni a feladathoz.