Táska szerkesztő - Fejléc | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Fejléc

Az ablak felső részén a táska alap adatai és legfontosabb beállításai találhatók.

Megrendelő: a táska megrendelője a  gombbal, a Partnertörzs megnyitásával változtatható meg. Ha a megrendelőhöz a Kereskedelem lap Figyelmeztetés mezőjében valamit megadtak, akkor a szöveg piros színre vált. A figyelmeztetés az egér kurzort a név fölé húzva is elolvasható.

Táskaszám: a táska egyértelmű azonosítója, ami a létrehozás után már nem változtatható.

Munka címe: ez jelenik meg a listákban és a legtöbb bizonylaton (pl. raklap címke, szállítólevél, számla, stb.) Fontos, hogy egyértelmű legyen mind a cégen belül, mind később a megrendelővel történő kommunikációban.

Kontakt: névválasztó lista, amivel a táska elsődleges megrendelői kapcsolattartóját adjuk meg. Ő lesz a visszaigazoló levelek és sablon e-mailek alapértelmezett címzettje, ő jelenik meg a táska infomenü Kontaktok menüpontja alatt is. Neve és elérhetőségei megjelennek a táska nyomtatványon is.

Állapot: a táska aktuális állapota. Ha a felhasználónak nincs jogosultsága a táskát Kész állapotúra állítani, akkor ez az állapot a választható opciók között nem is szerepel, valamint a már Kész állapotú táskáknál ezt a paramétert nem tudja már megváltoztatni.

Stop jelzés: ha a megrendelő engedélyezési szintje Táska vagy Ajánlat, akkor az állapot mellett egy  ikon jelenik meg.

Típus: a táska típusa. Másolt táskáknál már a létrehozáskor megadható, de ez később is bármikor módosítható.

Előzmény gomb: ha a táska típusa szerint van kapcsolódó előzmény táska, akkor ezzel a gombbal a Táska szerkesztő bezárása nélkül át lehet arra váltani. Ilyenkor a program elmenti a táskát, archivál egy táska nyomtatványt, majd betölti az előzmény táskát.

Kapcsolódó táska száma: ha a táska típusa nem Új táska, akkor megadható az előzmény táska száma. Másoláskor a program ezt automatikusan kitölti.

Táska kereső gomb: a kapcsolódó táskaszám megadását segíti az adott partner többi táskájának listájával.

Következő gomb: ha az adott táska egy másik táskánál előzmény, akkor megjelenik az arra ugró gomb (pl. a táskát később utánnyomták vagy javító táska kapcsolódik hozzá). A gomb megnyomásakor a program elmenti a táskát, archivál egy táska nyomtatványt, majd betölti a következő táskát. Ha a táskáról több utánnyomás is készült, a program a sorban legkorábbit veszi elő.

Tervezett táska kapcsoló:ha az adott táska nem minden paramétere végleges (csak előzetes példányszám, terjedelem, esetleg az egész megrendelés kérdéses még), akkor azt ezzel a kapcsolóval lehet jelölni. Erről bővebben a Tervezett táska fejezetben olvashat.

FSC anyag kapcsoló és FSC kategória: az FSC-s táskák jelölésére szolgál. A ScrollMAX rendszer FSC kezeléséről az FSC munkák fejezetben olvashat.

Webes táska kapcsoló: az adott táska a PrintPortálon is elérhető. Itt a megrendelő a táskához fájlokat tud feltölteni, softproofot jóváhagyni, megjegyzéseket, üzeneteket írni és olvasni. A még nem Kész állapotú táskái megjelennek az Aktuális megrendelései listájában.

Ha valami miatt nem szeretnénk, hogy a megrendelő a táskáról tudjon (pl. javító táska), akkor ezzel a kapcsolóval letilthatjuk, hogy az az ügyfélportálon megjelenjen.

FONTOS munka kapcsoló: a táska kiemelt lesz. A beállított szabályok alapján a program automatikusan meg tudja jelölni a nagyobb odafigyelést igénylő munkákat, de ez kézzel is beállítható. Erről bővebben a FONTOS táska oldalon olvashat.

Közbeszerzés kapcsoló: az adott megrendelés közbeszerzéses munka. Ilyenkor a hozzá kapcsolódó alvállalkozói számlákat csak abban az esetben lehet kiegyenlíteni, ha a partnernek nincs köztartozása. Az ilyen táskákhoz kapcsolódó bejövő számlák kiegyenlítésekor az ellenőrzésre figyelmeztet a program.

Indítás gomb: a táskát elindítja a Folyamat modulban. A gomb csak akkor látszik, ha a Cégadatok beállításánál a Folyamat modul bővítmény aktív.

Csere gomb: A táska kalkuláció paraméterei lecserélhetők egy tetszőleges ajánlatéra vagy táskáéra.

Módosítás gomb: a táskához tartozó termék paraméterei adhatók meg. Ezek alapján a program automatikusan kalkulálja a szükséges kapacitás- és anyagszükségletet. A termék felvitele megegyezik egy ajánlat verziójának rögzítésével, amiről bővebben az Árajánlat készítés a ScrollMAX rendszerben fejezetben olvashat.