Táska fájlok | ScrollMAX

Táska fájlok

Hasonlóan a sok más tételhez (készlet cikk, partner, szállítólevél, TMK lap, stb.), természetesen a táskához is lehet fájlokat csatolni. A többi fájl listához képest a táska fájlok lista külön lekérdezést kapott, ahol a közvetlenül a táskához kapcsolt fájlokon kívül a tagnál felvett szerszámok fájljai is rögtön megjelennek. Így, ha a táskához szerszám is tartozik, annak képét, rajzát nem kell külön még a táskához is csatolni.

A funkció a rendszeren belül számtalan helyről elérhető, pl. az általánosan használt Táska infomenü és infogomb menülistájának vagy a digitális táska Fájlok gombjával. A lista megnyitásához nincs külön jogosultság, de mivel a program csak az elérési utat menti el, így a dokumentum megnyitásához a felhasználónak rendelkeznie kell a szerver, könyvtár és a fájl eléréshez szükséges felhasználó jogosultságokkal.

A táskához új fájlt rögzíteni vagy törölni csak külön jogosultsággal (Táskához fájlt csatolhat) lehetséges.

A felső listában a táskához csatolt fájlok megnevezése és elérési útja látható.

Megnéz gomb: a program a fájl kiterjesztéséhez, a Windowsban beállított alapértelmezett programmal megpróbálja megnyitni a kijelölt fájlt. Ha nem sikerül (pl. az adott gépen nincs telepítve a fájltípust használó program), akkor hibaüzenetet jelenít meg. Ha az elérési út webes linket tartalmaz, akkor a program az alapértelmezett böngészőben nyitja meg azt

Könyvtár gomb: megnyitja a fájlt tartalmazó mappát.

Új fájl gomb: egy megadott helyen lévő fájlt (annak elérési útját) felveszi a listára. A program az eredeti fájl helyét nem változtatja.

Törlés gomb: törli a listáról a bejegyzést, de magát a fájlt érintetlenül hagyja.

Az alsó listában a táskához kapcsolt szerszámok fájljai érhetők el. Itt nincs lehetőség a lista szerkesztésére (azt csak a Szerszámok törzsben lehet megtenni).