Visszaigazolás sablonok és beállítások | ScrollMAX

Visszaigazolás sablonok és beállítások

A Kereskedelem csoport > Beállítások > Visszaigazolás sablonok menüponttal több sablon levelet is létrehozhatunk: ezek lehetnek különböző stílusban (magázódó, tegeződő), más kiegészítő tartalommal (új vagy meglévő ügyfél, stb.) és természetesen idegen nyelven is.  A legtöbbet használt sablont beállíthatja alapértelmezettnek, így a program ezt ajánlja fel az új levél létrehozásakor. 

 

Beállítások

Megrendelő cégadatok is kapcsoló: a szerződésekhez hasonlóan a levélre felkerülnek a megrendelő cég Partnertörzsben megadott adatai is.

Visszaigazoláson bruttó árak is kapcsoló: a program a levélen a nettó árak alatt feltünteti az ÁFÁ-val növelt árat is.

Visszaigazoló levélen fájlfeltöltés link kapcsoló: a levelekre a PrintPortál Fájlfeltöltés lapjára ugró linket tesz.

2. aláíró kapcsoló: a visszaigazoláson kiválasztható aláíró mellett egy fix név és beosztás is rákerül a levélre. 

 

Sablonok

A sablonnál megadandó paraméterek jó része magától értetődő. Ami fontos:

A Megszólítás és a Kezdés/Megjegyzés/Befejezés szövegblokkokba un. mezőket helyezhet, amiket a program az aktuális levél adataival kicserél:

  • a Megszólítás a kiválasztott címzett nevét a <név> mező helyére illeszti be;

Mivel a levél formátumunk HTML alapú, így a Kezdés/Megjegyzés/Befejezés szövegblokkokban használhatók a HTML vezérlő karakterek. Ezekkel a szöveget formázhatja, linkeket, képeket (hivatkozással) illeszthet be.

Címkék: ezek a levélen megjelenő, a program által berakott fix szövegek. Elsősorban az idegen nyelvű leveleknél fontos, hogy ne a magyar jelenjen meg, de a magyar nyelvű sablonoknál is segít, ha nem akarja, hogy a címke megjelenjen (üres szöveg), vagy mást szeretne helyette (pl. „Ár” helyett „Nettó egységár”).

Szótár: amíg a címke a program fix szövegét fordítja, addig a szótárban megadott kifejezések a felhasználók által megadott szövegeket cserélik le: alapanyag neve, kötészeti kivitel, felületkezelés, aláíró beosztása, stb. Ugyanaz a szótár több sablonhoz (akár más levéltípusokhoz) is tartozhat.

A szótárak közösek a levél sablonjainknál, így például az ajánlatközlő levél írásakor felvett kifejezést a visszaigazoló levél is használni fogja.