Táska beállítások | ScrollMAX

Táska beállítások

A Kereskedelem csoport > Beállítások > Táska beállítások lapon több, a táska nyomtatvánnyal, illetve a táskázással kapcsolatos paraméter állítható be.

Táska nyomtatvány

Táska címek negatív nyomtatása: az egyes területek fejléce (Előkészítés, Nyomás, Anyagszükséglet, Szállítás, stb.) fekete alapon fehér színnel jelenik meg. Van, aki szerint ezzel átláthatóbb lesz a táska, mások szerint gyászcsík és sok festéket fogyaszt…

Kötészet és alvállalkozó egyben: a kötészeti és az alvállalkozói művelet egy listában jelennek meg, nem lesz külön Alvállalkozó rész. Ez ott lehet hasznos, ahol kevés a saját kötészet és gyakori a külső munka. Így a kollégáknak nem kell mindig két listát böngészniük.

Alvállalkozói művelet félkövér betűvel: ez az előző opcióhoz kapcsolódik. Ha egy listára kerül a belső és a külső munka, akkor a művelet megnevezésének betűtípusa alapján egyértelmű lesz, hogy ezekből melyik az alvállalkozói feladat.

Kontakt adatok nélkül: a táska képre nem kerülnek rá a megrendelő kontaktjának adatai (e-mail cím, mobil szám). Mivel a ScrollMAX rendszerben ezek könnyen elérhetők, így csak azokon a területeken ér valamit ez a korlátozás, ahol csak nyomtatott táskát kapnak.

Bruttó ívszám szerepel a nyomásnál: alapértelmezés szerint a táskán az utolsó oszlopban a kötészetnek átadandó (nettó + kötészeti hozzálék) mennyisége szerepel. A kapcsolóval e helyett a nyomási hozzálékkal is megnövelt, bruttó ívszám jelenik meg.

Méret címke: a táska fejlécében a méret cella címe, pl. „Kész méret”, „Vágott méret”.

S-W üzemmód: (íves ofszet technológia) az egy menetben nyomott elő-hát üzemmód megnevezése a táskán, pl. „1 menetben”, „S-W nyomás”.

Táska utasítás alapértelmezett font: a táskán megjelenő utasítások szövegének alapértelmezett betűtípusa. Mivel a Windows alapértelmezett RTF fontja elég kicsi (Tahoma 8-10, beállítástól függően), így érdemes ezt a Font gombbal nagyobbra venni.


 

FONTOS munka beállítása

Az új táska automatikusan FONTOS beállítást kap, ha

  • a megrendelőnek kevesebb táskája van, mint a megadott

  • az előzmény táskához hibalap készült

  • ha a megrendelő minden táskája FONTOS jelzéssel készül (Partnertörzs > Kereskedelem lap)

Táskán: a FONTOS jelzésű táskákon megjelenő szöveg.

 

Diszpó

Új partnernél nyomda szállít: a Kereskedelem lap Szállítás részén megadható, hogy a megrendelő új táskáinál ki legyen a szállítás felelőse. Ezzel a kapcsolóval beállítható, hogy az új partnereknél mi legyen az alapértelmezett beállítás.

Diszpó lista lezárás/feloldás üzenettel: az Automatikus értesítés mellett a program a diszpó lista lezárásánál, illetve szerkesztésre megnyitásánál egy új Scroll üzenetet hoz létre, amit a felhasználó kiegészíthet, s a megfelelő személynek elküldhet.

Diszpó alap óra: az új diszpó sor létrehozásakor beállított időpont.

 

Egyéb beállítások

Alapértelmezett VTSZ: az új táskák Vámtarifaszáma.

Egyszerűsített számlakísérő: a Számlázási utasítás nyomtatvány nem tartalmazza a szállítások listáját és az egyszerűsített utókalkulációs táblázatot.

Anyagigénylésnél szerepel a gépnév: új anyagigénylés létrehozásakor a nyomathordozóknál szerepel a nyomdagép neve a Leírás mezőben.

 

Könyvtárak létrehozása

Az új táska létrehozásakor a program létrehozhatja a munkával kapcsolatos fájlokat tartalmazó könyvtárakat. Így egyrészt idő és munka spórolható meg, másrészt mindig egységes lesz a könyvtárstruktúra is.

Fő könyvtár: a táskák könyvtárának helye, pl. „\\SZERVER\ADOTT_ÉVI_MUNKÁK\”. A program ebbe a könyvtárba hozza létre a táskaszámmal az új könyvtárakat. Ha a táskaszám érvénytelen karaktert tartalmaz, akkor azt kicseréli.

Strukturált könyvtárak (\1000\100\XXXXX): az operációs rendszerek gyakran lelassulnak, ha egy könyvtárban túl sok alkönyvtár és fájl található. Ha egész évben egy fő könyvtárba kerülnek az alkönyvtárak, akkor az év végére több ezer könyvtár lesz benne. Ezt elkerülendő a program ezres és százas tagolásban további alkönyvtárakat hoz létre, így egyben maximum 100 lesz. Például a 17148-s táska könyvtára a ..\Főkönyvtár\17000\100\17148\ lesz. Ezzel a megoldással a táskaszám ismeretében más programból is könnyen meg lehet találni a munkához tartozó fájlokat.

Könyvtárak: a táska könyvtára alatt a program további alkönyvtárakat is létrehozhat, például „EREDETI”, „ELLENŐRZÖTT”, „IMPRIMÁLÁS”, stb..