Problémás táska | ScrollMAX

Problémás táska

 A termelés során egy táskával kapcsolatban sok probléma felmerülhet, például:

  • hibás pdf érkezik

  • gond van a berendelt alapanyaggal

  • menet közben változtatna a megrendelő valamilyen lényeges paraméteren, esetleg új anyagot küldene

  • a gyártás során derül ki valamilyen elhárítandó gond

  • a pénzügyi információ miatt kerül egy stop a gyártásra és/vagy a kiszállításra.

A felmerült problémáról – vagy pont a probléma lezárásáról – sokszor több kollégát is értesíteni kell, akiknek a munkájukhoz ezek az információk fontosak lehetnek (pl. ha az eredeti tervhez képest csúszik az anyagleadás, akkor a már beprogramozott munkát is át kell tervezni.) És mivel egy-egy munka akár több műszakon vagy akár napon keresztül is elhúzódhat, ezekre a problémákra mindenkit figyelmeztetni is kell.

A ScrollMAX rendszerben ezek kezelésére a Táska problémák szolgálnak. Megfelelő jogosultsággal bármelyik programból lehet a táskához problémát rögzíteni, pl.:

Egy táskán több ilyen aktív bejegyzés lehet egyszerre. Egy új probléma rögzítése az egész táskát problémásnak állítja, amit csak az utolsó aktív probléma lezárása szüntet meg. Ezekhez az eseményekhez Automatikus értesítések is tartoznak: a program figyelmeztethet, amikor a táska problémásra vagy normál állapotúra vált, vagy ha egy új problémát rögzítenek, vagy azt lezárják. Ezeknek az automatizmusoknak a használatával elérhető, hogy a probléma rögzítése után a felhasználónak ne kelljen még külön értesítéseket küldeni: ezeket elvégzi helyette a ScrollMAX rendszer.