Táska szerkesztő - Visszaigazolás | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Visszaigazolás

 Az Ajánlatközlő levélhez hasonlóan a program a megrendelés pontos és részletes visszaigazolását is pár kattintással el tudja végezni. Fontos különbség azonban, hogy amíg az Ajánlatközlőn korlátlan számú ajánlat és verzió is lehetett, addig a visszaigazolás csak egy megrendelésről szól.

Bár sok helyen úgy tekintenek a megrendelés írásbeli visszaigazolására, mint felesleges macera, sok szempontból nagyon hasznos:

  • helyettesítheti az írásbeli szerződést

  • egy jó ÁSZF-fel kombinálva sok későbbi hivatkozási pontot adhat a vitákban

  • mivel a visszaigazolás a termék paraméterei és a táska fő adatai alapján, a gyártás elkezdése előtt készül, így még lehetősége lehet a megrendelőnek, hogy észrevegyen valamilyen félreértést (pl. a gyekes nem vette észre, hogy a megrendelésben változott a példányszám, vagy belealkudott az árba még egy fóliázást, amiről a kereskedő már elfelejtett szólni.)

  • mivel a visszaigazolás jellemzően tartalmazza az árat és a fizetési módot, a szokásos termékektől és így a megszokott árszínttől eltérő megrendelés esetén nem a számlázás után lepődik meg az ügyfél, hogy mennyi is lesz így az ár.

A különböző nyelvű, stílusú és adattartalmú visszaigazolások gyors elkészítését itt is levélsablonok segítik. Első lépésként ezeket kell feltölteni, megadva az alapértelmezett, legtöbbet használt sablont.

 

Visszaigazolás táska feladat

Mivel az írásbeli visszaigazolás fontos feladat, így ehhez is tartozik egy külön táska feladat. Ennek segítségével a gyártáselőkészítő vagy ügyfélkapcsolatos kolléga követni tudja, hogy melyik munkáknál maradt még el a visszaigazolás kiküldése. A táska feladat állapota a menüben is követhető:

  • : a megrendelést nem kell visszaigazolni (pl. technikai, javító táska).

  • : visszaigazolás szükséges, de még nem lett elküldve.

  • : a visszaigazolást a megrendelő megkapta.

Ha a táska feladat határideje már lejárt, akkor a menüpont színe pirosra vált.

A visszaigazolás megírása után lehetőség van a levelet elküldés nélkül csak iktatni (például valakinek még jóvá kell azt hagynia). Ilyen esetben a program a táska feladatot automatikusan Folyamatban állapotra állítja.

Ha a levelet akár az iktatáskor, akár később a lista melletti E-mail gombbal elküldik, a program – megerősítés után – le is zárja a feladatot.

A visszaigazolás feladat állapota a Táska szerkesztőben is követhető, és állítható a gombbal.

Aktív: Még nem készült visszajelzés. A feladat melletti ikon  marad.

Folyamatban: A visszaigazolás megírásra került, de még nem küldték el, vagy a visszaigazolást elküldték, de a visszaigazolás feladatot nem zárták le. A feladat melletti ikon marad.

Probléma: Ezt az állapotot manuálisan lehet kiválasztani. A feladat melletti ikon marad.

Rendben: A visszaigazolás elküldésre került, a visszaigazolás feladatot lezárták. A feladat melletti ikon lesz.

Nem szükséges: Ezt az állapotot manuálisan lehet kiválasztani. A feladat melletti ikon jelzésre vált.

 

Visszaigazoló levelek

Az adott táskához készült visszaigazolások időrendben a listában láthatók. Mivel egy táskához több verzió is készülhet, így a pontos azonosításhoz csak a táskaszám néha nem elég. Ezért a program minden egyes visszaigazoló levelet külön iktatási számmal is ellát.

Új levél gomb: a program egy új visszaigazoló levelet készít. Ha a lista már tartalmaz korábbi levelet, akkor a program felajánlja, hogy annak adataival hozza létre az újat, így módosítás esetén csak a megváltozott paramétereket kell javítani. Ellenkező esetben az éppen aktuális termék paraméterek és táska adatok alapján készül el a visszaigazolás.

Megnéz gomb: a kiválasztott levelet jeleníti meg.

Másik táskából gomb: sok azonos típusú munka esetén meggyorsítja a visszaigazolások kiküldését. Bármelyik előző táska visszaigazolása bemásolható.

E-mail gomb: a levélen beállított címzettnek e-mailben elküldi a visszaigazoló levelet.

Törlés gomb: a kiválasztott visszaigazolást eltávolítja a rendszerből.

Megrendelő info: a program a mezőben a partnerrel kapcsolatos több fontos, aktuális információt is megjeleníthet:

  • az ÁSZF állapota (nincs, lejárt)

  • a Partnertörzs Számlázás lapján megadott Fizetés és Pénzügyi info

  • a Kereskedelem lapon megadott Figyelmeztetés.

Így a visszaigazolás létrehozása előtt azonnal látszik, ha a pénzügy a partnernek csak 100% előleg befizetése esetén engedi a táska elindítását, s elkerülhető, hogy ettől eltérő fizetési feltételekkel menjen ki a levél.