Táska szerkesztő - Többlet példány | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Többlet példány

 Az egyes technológiáknál szinte elkerülhetetlen többlet példányok kezelésére a program egy teljes folyamattal rendelkezik. Ennek legfontosabb eleme, hogy az ügyfélkapcsolatos lehetőleg még a gyártás elindítása előtt, a munka megrendelésekor egyeztessen a megrendelővel, hogy mi legyen az esetleges extra mennyiség sorsa. (Természetesen a legjobb, ha teljes áron azokat is átveszi…) A teljes folyamatról a Többlet példány kezelése fejezetben olvashat, most csak a táska kitöltésével kapcsolatos feladatokkal foglalkozunk.

A többlet példány egyeztetéséhez is tartozik egy külön táska feladat, amivel nyomon követhető, hogy melyik megrendeléseknél nincs még rendezve a kérdés. A feladat állapota a menüben is látható:

  • : a feladat nincs beállítva, nem kell egyeztetni a megrendelővel (pl. mindent vagy semmit sem vesz át).

  • : egyeztetés szükséges, de az még nem, vagy nem teljesen történt meg.

  • : minden szükséges információt rögzítettek.

Ha a táska feladat határideje már lejárt, akkor a menüpont színe pirosra vált.

 

Többlet utasítás

A megrendelő (beállítása): a Partnertörzs Kereskedelem lapján beállítható, hogy a megrendelő általában hogyan áll a kérdéshez: mennyiségtől és ártól függően át szokott venni valamennyit vagy csak a megrendelt mennyiség szállítható. Az adott táskán ettől el lehet térni: lehet, hogy általában átveszi a többletet, de ez egy közbeszerzéses táska, ahol erre nincs lehetőség.

gomb: megnyitja a Partnertörzset, ahol az általános többlet beállítás is módosítható.

Egyeztetés választó: az esetleges többletek sorsa. A választástól függően a program felajánlja, hogy a táska feladat állapotát is átállítja: ha még nincs egyeztetés, akkor aktívra állítja, ha van valamilyen döntés, akkor lezárja.

Ár: a többletet az eredeti ár hány százalékával lehet kiszámlázni.

Megrendelő címére szállítani kapcsoló: ha a megrendelő a keletkezett többletet átveszi, akkor azt a program automatikusan a diszpó listára is felveszi. A kapcsolóval megadható, hogy a többlet szállításának ki legyen a címzettje.

Cég és cím: a többlet szállításának címzettje, ha nem a megrendelő.

Címek gomb: a megrendelő sablon címei közül lehet a címzettet kiválasztani.

Megjegyzés: a többlettel kapcsolatos egyéb, belső utasítások, pl. „ha van, akkor 100 plusz példányt a raktárban eltenni”.

 

Többlet információ

A lap alsó részén a szállítás során – a diszpó szállítható állapotúra váltásakor vagy a szállítólevél írásakor – megadott többlet információ látható.

Többlet: a megrendelt mennyiség feletti jó példányok száma.

Rendezve kapcsoló: ha a többlet mennyiség rögzítésekor már volt döntés, akkor a program a csomagolást vagy a szállítást végző kollégának jelzi is, hogy azokkal mit kell tennie. Ha a megrendelő valamennyi többletet elfogad, akkor azt rögtön a szállítási listára is veszi, amiről azonnal a szállítólevélre is kerülhet. Ilyenkor a program a többletet rendezettnek is tekinti. Ha azonban a rögzítéskor még nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsuk, akkor a többletek sorsa még rendezetlen. A rendezetlen többlethez – azaz amiről a megrendelővel egyeztetni kell – külön Automatikus értesítés is tartozik.

Megjegyzés: a többletet rögzítő kolléga feljegyzése.

Rögzítette: ki és mikor rögzítette a többletet.

 

Funkciók

A lap jobb oldalán a táska feladat aktuális állapota, illetve az azt állító gombok találhatók.

Diszpóra gomb: a rögzített, rendezetlen többletet az utasításnál megadott címre felveszi a diszpó listára.

Számlára gomb: a rögzített többlet mennyiséget az utasításnál megadott engedménnyel rögzíti az Egyéb számlázandó tételek listájára.

Módosítás gomb: megnyitja a Többlet rögzítés ablakot, ahol a keletkezett többlet adatok módosíthatók.