Alvállalkozói szállítások rögzítése diszpóra | ScrollMAX

Alvállalkozói szállítások rögzítése diszpóra

A megrendelő levél iktatása után vagy az Alvállalkozói megrendelések lap Diszpóra gombjának megnyomásával a program felajánlja, hogy a megrendeléshez egy ki- és egy beszállítás feladatot felvegyen a szállítási listára.

A felső mezőben az alapanyag kiszállításának, az alsóban a visszaérkezés paraméterei találhatók. A program csak akkor rögzíti a sort a listára, ha a Kiszállítás, illetve Beszállítás kapcsoló be van jelölve.

A program a megrendelő levélen található Szállítás módja mező tartalma alapján próbálja beállítani a fuvart intéző felet (nyomda vagy partner), valamint az Anyag átadás és az Átadott mennyiség alapján a kiszállítást, a Teljesítés határideje és a Rendelt mennyiség paraméterek alapján a beszállítás időpontját és mennyiségét. A Leírás másolása a megjegyzésbe kapcsolóval a termék vagy szolgáltatás Bővebb leírása is bekerül a szállítási feladat megjegyzés mezőjébe, s így később a szállítólevélre is.

Az OK gomb megnyomása után a kiválasztott irányokat a program felveszi a listára, majd megnyitja a Diszpó módosítása ablakot, ahol az automatikusan kitöltött adatok ellenőrizhetők és kiegészíthetők.

Az alvállalkozói feladatokhoz kapcsolódó ki- és beszállítások nem csak a fuvarszervezés vagy a raktár feladatainak kezelése miatt fontos, hanem a teljesítések rendszeren belüli követése is ez alapján történik. Míg a program a kifelé irányú diszpó sorokhoz szállítólevelet generál, addig az Alvállalkozó típusú, beszállítás irányú diszpó sorokhoz egy Beszállítás bizonylatot, valamint egy belső azonosító lapot (raklapcímkét) is nyomtat. Ezek a beszállítások a táska szokásos infomenüjében vagy a digitális táskán is egy gombnyomással lekérdezhetők. A beszállításhoz Automatikus értesítés is beállítható.