Palettázás | ScrollMAX

Palettázás

A szállítási folyamat következő lépése a paletta címkék nyomtatása és a paletták nyomon követése az összeállítástól a csomagoláson és ellenőrzéseken át egészen az elszállításig.

A rendszer szempontjából a paletták egy diszpó sorhoz tartozó nagyobb csomagolási egységek. Általában tényleges teljes raklapok, de kisebb szállítandó mennyiségek esetén „paletta” lehet akár egy 500 darabos csomag névjegykártya is. Így a tényleges szállításnál nem feltétlenül jelent annyi raklapot, ahány paletta címkét kezelünk; olykor egy fizikai raklapon több paletta címke is lehet együtt. (Ilyen esetben a paletta címke adatainál a raklap típushoz érdemes egy „Együtt szállítva” raklap típust megadni, aminek az öntömege 0 kg, ára 0 Ft.)

A paletta címke generálása a csomagcímkéhez hasonlóan előre definiált sablonokkal, a táskán és a diszpón megadott adatokkal történik. Paletta címkét a Táska szerkesztő Szállítás lapján, a Csomagolási listán, a bárhonnan elérhető Táska diszpó listán lévő Raklapcímke gombbal lehet létrehozni.

A program a nyomtatás előtt a paletta címkéket az adatbázisban is létrehozza és egy egyedi sorszámmal is ellátja. Ennek az egyedi paletta azonosító számnak a segítségével a későbbiekben a paletta állapotait kezelni lehet, például:

  • nyomtatott;

  • csomagolásra vár;

  • ellenőrizve;

  • szállításra kész;

  • külső raktárban lerakva;

  • elszállítva.

A paletta címkék használatával a szállítólevél írása is egyszerűsíthető: egy vonalkód olvasóval elég csak „lecsipogni” a felpakolt (vagy szállításra előkészített) paletta címkéket, majd ezekből pár kattintással összeállítani a szállítólevelet a Palettákból menüpontban.

Mivel a paletta címkék egy adott diszpó sorhoz kapcsolódnak, így a különböző listákban a kért, már leszállított, még szállítandó mennyiségek mellett a már szállításra előkészített mennyiségek is láthatóak. Innen egy gombnyomással megtekinthető a paletták listája is, a további részletes adatokkal: