Táska diszpó listája | ScrollMAX

Táska diszpó listája

 A táskához tartozó szállítási feladatok legegyszerűbben a digitális táska vagy a táska infomenü Diszpók gombjával érhető el:

A szállítási feladatokat az ablak felső részén található többfunkciós táblázat tartalmazza. Ennek segítségével a diszpók szabadon sorba rendezhetők, szűrhetők, csoportosíthatók, exportálhatók és nyomtathatók.

A könnyebb és egyértelműbb átláthatóság kedvéért a program a ki- és beszállításokat színekkel jelöli: a kiszállításnál piros, a beszállításnál kék az Irány mező színe. A kiszállításoknál a diszpó sor típusát az utolsó oszlopban található ikon jelzi: ikon, ha megrendelői (Teljes vagy Rész) típusú és , ha alvállalkozói szállításról van szó. A Szállítható állapotú sorok zöld hátteret kapnak.

A diszpó sor aktuális állapota mellett a már teljesített (kiszállított vagy beérkeztetett) mennyiség is látszik.

Az Adatok lapon a szállítási feladat főbb paraméterei találhatók: határidő, címzett, megjegyzések, stb. Mellette a Partnertörzs Kereskedelem és a Táska szerkesztő Szállítás lapján megadott utasítások láthatók. A Másolás gomb a kijelölt diszpó sor címzett adatait a vágólapra másolja, a Nyomtatás gomb elkészíti a táska szállítás táblázatos, nyomtatható listáját.

A Paletták lapon a kijelölt diszpó sorhoz már rögzített paletták listája található. Ezzel nagyobb mennyiségű szállításnál is nyomon követhető, hogy hány raklap van már összekészítve, ellenőrizve és kiszállítva. A Paletta történet gombbal a kiválasztott paletta állapot változásait lehet lekérdezni: ki és mikor hozta létre, csomagolta, ellenőrizte, stb.. A Megnéz gombbal a palettán lévő raklapcímke tekinthető meg.

 

Funkciók

Csomagcímke gomb: a kiválasztott diszpó és a táskán megadott adatok alapján csomagcímkéket generál.

Raklapcímke gomb: az adott diszpóhoz palettákat lehet létrehozni és ezekhez paletta címkét nyomtatni.

Feljegyzések gomb: az adott diszpóhoz tartozó feljegyzések olvashatók, vagy újak írhatók (pl. miért változott meg valamilyen előírt paraméter, vagy a következő szállításnál mire kell figyelni.)

Történet gomb: a diszpó sor naplója: ki és mikor hozta létre, ki zárta le szállítóval, ki és mikor állította újra szállíthatóvá.

Új üzenet gomb: a kiválasztott sor adatai alapján egy új Scroll Üzenetet generál.

Szállítható gomb: az adott diszpó sort szállíthatóra állítja. Ha van hozzá beállítva Automatikus értesítés, akkor a program belső Scroll Üzenettel értesítheti a szállítást, vagy e-mailben, SMSben a megrendelőt.

Új szállító gomb: a diszpó alapján egy új Táska szállítólevelet készít. Ehhez a funkcióhoz külön jogosultság szükséges.

Módosítás gomb: a diszpó sor időpontjával és a fuvarozóval/autóval kapcsolatos adatok pontosíthatók:

Újra szállít gomb: a tévesen szállítóra tett vagy Törölt állapotúra állított, lezárt diszpó sorokat újra aktív állapotra állítja. Ilyenkor a már leszállított mennyiség újra 0 lesz.