A táskaszám | ScrollMAX

A táskaszám

A rendszer szempontjából a táska legfontosabb adata a száma. Ez az adat egyértelműen azonosítja a megrendelést, a létrehozása után már nem is változtatható.

A ScrollMAX rendszerben a táskaszám egy 15 karakter hosszúságú szöveges adat lehet, amiben a számok és a betűk mellett bármilyen egyéb karakter is szerepelhet. Bár pár helyen használják információ hordozására is a táskaszámot (pl. kereskedőnként, megrendelőnként vagy termékcsoportonként más betűjelek és sorszámtartomány, az év és hó feltüntetése, stb.), mi azt javasoljuk, hogy ez maradjon csak egy folyamatosan növekvő szám, betűk és kötőjelek nélkül. (Már csak azért is, mert a program csak a számjegyekből álló táskaszámot tudja a következő táskánál folytatni.)

A program az új táska felvitelénél mindig lehetőséget ad a következőnek ajánlott táskaszám átírására, illetve ha az utolsó nem csak számokból áll, s így nem tudott új számot generálni, a következő táska számának megadására.

Az altáskákat, javító táskákat (egy rész újragyártása), stb. sokszor jelzik az eredeti táskaszámmal és perjellel vagy egy plusz adattal. A ScrollMAXban ezek egyértelműen jelezhetők és az eredeti táskához köthetők a táska típusával és a kapcsolódó táska számával.