Táska szerkesztő - Táska | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Táska

A Táska menüpont alatt a táska nyomtatványon megjelenő utasításokat, illetve az egyes területeknek szánt speciális információkat adjuk meg. A Táska lap öt al-lapból áll, ahol a szabad szöveges utasításon túl megadhatók:

Ha az adott terület utasítás mezője tartalmaz valamit, akkor a menüben az a terület félkövér stílussal jelenik meg. Az utasítások megadásához a program egy egyszerű beépített szövegszerkesztőt használ, amiben a gyorsabb és kényelmesebb munkához csoportosítható sablon szöveget is kezel.

Az imprimálás és a gépindulás bekapcsolását a program a menüben külön jelzi.

A lap jobb oldalán található gombokkal a táskához kapcsolódó további információk és nyomtatványok érhetők el:

Infolap gomb: a táska tartalma tagok szerint csoportosítva. A Táska > Beállítások > Táska beállítások oldalon az Infolapon aláírásnak nagyobb cella gombbal állítható az Infolap celláinak mérete.

      

Táska nyomtatás gomb: az előre beállított táska nyomtatóval a megadott tálcából kinyomtatja a táska nyomtatványt. Hasznos funkció, ha a táskát színes nyomtatóval vagy pl. öntapadó anyagra nyomtatják: így egyszer kell ezeket beállítani.

Kalklap gomb: mivel a táska és az árajánlat verziójának termék paraméterezése közös, ezért bármelyik táska megtekinthető árkalkulációként is. Fontos, hogy itt nem az Infolapon megadott Kiinduló ajánlat kalkulációs lapja látható, hanem a táskáé. A Kalkulációs lapon található adatok lesznek majd az Utókalkuláció előkalkulációs értékei.

PP softproof gomb: Printportálra jóváhagyásra feltöltött softproofok listája és az azokhoz érkezett megjegyzések, jóváhagyások érhetők el. Erről bővebben a Softproofok kezelése oldalon olvashat.

Ajánlat gomb: a táskát elmenti, a Táska szerkesztőt bezárja és a táska adatai alapján létrehoz egy új árajánlatot. A táska és az ajánlat innentől elválik: az egyik módosítása, esetleges törlése nem érinti a másikban rögzített paramétereket, beállításokat.

Történet gomb: a program minden alkalommal, amikor a Táska szerkesztőt bezárják vagy ott másik táskára váltanak elkészíti a táska nyomtatvány tömörített verzióját és az aktuális időpont és a felhasználó nevével archiválja azt. Így nem csak azt lehet később visszakeresni, hogy ki módosított valamit a táskán, hanem azt is, hogy egy adott időpontban a gépmester mit is láthatott a monitorján.

Készrejelentések gomb: a termelési programban lévő feladatok lezárásának időpontja és a lezáró személy neve.