Táska szerkesztő - Alvállalkozói megrendelések | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Alvállalkozói megrendelések

 A lapon a táskához tartozó alvállalkozói (pl. fóliázás, vakdombor), beszállítói (pl. termékminta) feladatokat, valamint a feladatokhoz tartozó megrendeléseket láthatja, kezelheti.

Feladatok

Az ablak felső részén a már rögzített alvállalkozói feladatok listája látható. Új feladat létrehozható:

  • Új terv gomb: egy új tervezett feladatot hoz létre.
  • Új feladat gomb: egy teljesen új feladatot hoz létre, ahonnan rögtön megrendelés is küldhető, és alvállalkozó típusú diszpósorok is létrehozhatók.

  • Előzőből gomb: a táskaszerkesztő fejlécében beállított kapcsolódó táskához rögzített feladatok listájából lehet az újat kiválasztani, amit a program a hozzá tartozó megrendeléssel együtt lemásol

  • Másik táskából gomb: az előzőhöz hasonló importáló funkció, csak itt bármelyik korábbi táska alvállalkozói feladatát és a hozzá tartozó utolsó megrendelést másolja le a program.

  • Kapott ajánlatból gomb: az ajánlathoz tartozó alvállalkozói árajánlatokból konkrét sor kiválasztásával hozható létre az új feladat.

  • Módosítás gomb: a kiválasztott feladat fő adatait módosítja.

  • Másolás gomb: az adott táskához már rögzített alvállalkozói feladatot másolja le. Hasznos, ha az eredeti alvállalkozó cég nem tudja a munkát vállalni és másik cégnél kell azt megrendelni.

  • Törlés gomb: a téves vagy meghiúsult feladatot Törölt állapotra állítja. A Termelés > Alvállalkozói feladatokban csak a Törölt rendelés is kapcsolóval jelennek meg .

  • Lezárás gomb: a feladatot lezárja, az csak a Mind állapot választása esetén jelenik meg a Termelés > Alvállalkozói feladatokban.

  • Történet gomb: nyomon követhetők a feladat állapotváltoztatásai.

Mivel egy táskán belül egyszerre több feladat is lehet, így ezek azonosítására csak a táskaszám nem elegendő. Ezért minden alvállalkozói feladatnak külön sorszáma (P.O. száma) van. Ezt a program minden fontos bizonylaton (megrendelés, szállító levél, stb.) is feltünteti. A teljesítések (beszállítások) és bejövő számlák rögzítésének és a számla ellenőrzésének megkönnyítése érdekében követelje meg a partner cégtől, hogy bizonylatain ő is hivatkozzon erre a számra!

A program a menüben jelzi, ha az adott táskához tartozik alvállalkozói feladat: ilyenkor a menüpont felirata félkövér lesz.

 

Megrendelések

Az ablak alsó felén a kiválasztott feladathoz rögzített megrendelések láthatók. A program minden újabb levelet (módosítás, pontosítás, stb.) külön verziószámmal jelöl, így a későbbiekben egyértelműen követhető, hogy mikor, milyen változtatások történtek a megrendelésben.

Új levél gomb: a feladathoz új levelet készít. Amennyiben a feladathoz már volt rögzítve megrendelés, akkor a program felajánlja, hogy az alapján (másolással) hozza létre az új levelet.

Megnéz gomb: az adott megrendelést jeleníti meg. Függetlenül a felhasználó jogosultságaitól, a Táska szerkesztőből megnyitott megrendeléseken mindig látszanak az árak.

E-mail gomb: a kiválasztott megrendelést a levélen megadott címzettnek újra elküldi.

Törlés gomb: törli a kiválasztott levelet.

Diszpora gomb: a levélen szereplő szállítási adatokat (tervezett kiszállítások és kért teljesítések) a program rögzíti a diszpó listára.