Táska szerkesztő - Előkészítés utasítás lap | ScrollMAX

Táska szerkesztő - Előkészítés utasítás lap

Az utasítást az egyszerűsített szövegszerkesztő segítségével adható meg, amiben színekkel és formázással is kiemelhető a lényeges információ. Ha az utasítás szövege nem üres, akkor a bal oldali menüben az Előkészítés menüpont félkövér lesz.

Montírvázlat gomb: a tagokat a hozzájuk beállított Montírvázlatokkal listázza. Itt a vázlatnál beállított kép is megjelenik. A témáról többet a Montírvázlatok törzse fejezetben olvashat.

Fájl probléma esetén: a táskán megadható, hogy a leadott anyaggal kapcsolatban kit kell a megrendelő oldalán keresni. Ha a táska indításakor ezt az információt az ügyfélkapcsolatos/gyekes kolléga megszerzi, akkor probléma esetén nem kell az előkészítő > gyekes > megrendelő > megrendelő szerkesztője sort lefutni, hanem a pdf-et ellenőrző kolléga közvetlenül megkeresheti a megrendelő stúdiósát. Ezzel nem csak értékes időt nyerhetünk, de a közvetlen szakmai kapcsolat a későbbi megrendeléseknél is hasznos lehet. Erről bővebben a PDF ellenőrzés folyamata fejezetben olvashat.

Rács: ha a nyomdában ezt a gyekes határozza meg, akkor az a szabad szöveges listánkkal egyszerűen beállítható.

Lemezt kikezelni kapcsoló: (hamarosan) visszatérő munka, így az utánnyomáshoz érdemes a lemezeket a nyomás végeztével kikezelni és elrakni.

Nyomás kikezelt lemezekről kapcsoló: a táskához az előző gyártásból származó lemezek vannak, amiket a nyomás előtt ellenőrizni és sérülés esetén pótolni kell.

Erre a két kapcsolóra a Táska listázás lapon szűrni is lehet, így megvizsgálható, hogy mennyire sikerül a lemezekkel spórolni, megéri-e ezzel foglalkozni.


Imprimálás: az imprimálást a rendszer kiemelt folyamatként kezeli. Az imprimálás beállítása aktiválja vagy kikapcsolja a hozzá tartozó táska feladatot, amin keresztül a táska az Előkészítés listában is aktív táskaként szerepel. A bal oldali menüben az Előkészítés alatt azonnal látható az imprimálás táska feladat állapota:

  • : a feladat nincs beállítva

  • : van imprimálás, a táska feladat alapján folyamatban

  • : a táska feladat lezárult.

A táska feladattól függetlenül, ha az Imprimálást bejelölik, akkor a menüpont felirata félkövér lesz. Ha a táska feladat határideje már lejárt, akkor a szín pirosra vált.

Jóváhagyó kontakt: a lenyíló listából a megrendelőhöz rögzített személyek közül tud választani. A kontakt neve megjelenik a táska infomenü Kontaktok menüpontja alatt és a sablon e-mailek címzett választójában is.

Imprimálás módja: e-mail, személyes, webes felület, stb.

Belső imprimálás: a jóváhagyást házon belül tervezik elvégezni. A listából a jóváhagyó kolléga választható ki.

Határidő: az imprimálás határideje, időponttal.

Imprimálás megjegyzés: pontosan mit, hogyan kell jóváhagyatni: elég csak egy pdf a borítóról, vagy valamilyen hardproof szükséges az egész anyagról. A kitöltést sablonok is segítik.