Csomagcímke nyomtatás | ScrollMAX

Csomagcímke nyomtatás

Csomagcímke nyomtatás funkció három helyről érhető el:

 

A csomagcímke csak rögzített diszpó alapján készíthető. A program a kiválasztott címke sablon alapján a Táska szerkesztőben, illetve a diszpónál felvitt adatok alapján legenerálja kívánt számú csomagcímkét:

A Címke mezőben a kiválasztott sablon látható, ami a gombbal módosítható. A program a kiválasztott sablont a Mentés gombbal rögzíti is az adott diszpóhoz.

A Cím mezőben a Táska szerkesztőben megadott cím található. Ha ez az adott címkére nem férne fel, vagy olyan információt is tartalmaz, aminek nem kellene megjelennie, akkor az a Helyette legyen mezőben felülírható.

Példányszám és Csomagolás: az adott diszpó sornál megadott szállítandó – és így csomagolandó – mennyiséget tartalmazza. A csomagolásnál az egy csomagba (köteg, doboz) kerülő példányok számát kell megadni. Ezt vagy már a diszpó kitöltésénél a gyekes előírta, vagy akár a csomagolás megkezdésekor derül ki (optimálisan kezelhető mennyiség, vagy az éppen rendelkezésre álló gyűjtődoboz határozza meg.) A program ebből a két értékből számolja ki a nyomtatandó címkék számát, így ezek nélkül a címke nyomtatása nem lehetséges!

Sorszámozás és Kép fájl: amennyiben az adott címkén ilyen adattípusú cella szerepel, akkor ezek az adatok itt adhatóak meg.

Gyűjtődoboz: ha a csomagolás gyűjtődobozba történik, akkor a használandó doboz itt látható, illetve itt adható meg (ha nem volt kötelezően előre kiírva).

Szabad szöveges táblázat: a sablonban esetleg szereplő Egyéb (szabad szöveg) cellák tartalmának megadásához.

Utasítás mező: a Partner törzs Kereskedelem lapján, valamint a Táska szerkesztő Szállítások részén megadott utasítások, információk, pl. mennyire és miben lehet eltérni, a csomagolás módjával kapcsolatos további pontosítások, előírások.

Megnéz gomb: a program a képernyőn jeleníti meg az összes lapot, ahol igény esetén azok PDF formátumban is elmenthetőek.

Nyomtatás gomb: a program a beállítások alapján legenerálja a címkéket.

Táska gomb: az adott táskához tartozó minden lényeges kereskedelmi és termelési információk, különböző üzenetküldések stb. a Táska infogombbal pár kattintással könnyel elérhetőek.

Előző táska diszpói gomb: utánnyomás esetén az előzmény táska diszpói kérdezhetőek le. Ezek alapján ellenőrizhető, hogy legutóbb milyen csomagolási egységben, dobozban stb. történt a szállítás.

 

Nyomtatás

Itt a számozott címkék esetén megadható a következő címke száma, valamint a nyomtatandó darabszám (pl. egy dobozra két címkét is kell ragasztani.) A nyomtatáshoz különböző gyors gombok tartoznak:

1 és 10 lap nyomtatása: 1 illetve 10 teljes lapot nyomtat. (Ha az összes nyomtatandó lapszám kevesebb mint 10, akkor az utóbbinál természetesen csak annyit fog nyomtatni és ez a gomb nem is jelenik meg.)

Összes egész nyomtatása: az összes teljes csomagra elegendő címke nyomtatása.

"MARADÉK" nyomtatása: ha a csomagolandó mennyiség nem osztható maradék nélkül a csomagolási egységgel, akkor a végén lesz egy tört, kisebb csomag. Ez a gomb az ahhoz tartozó címkét nyomtatja ki. (Ez a gomb csak akkor jelenik meg, ha van maradék csomag.)

"TÖBBLET" nyomtatása: az eredetileg meghatározott mennyiségen felüli példányokhoz generál le további címkéket. A csomagban lévő példányszámot a nyomtatás előtt meg kell adni.

Az alsó részen a már kinyomtatott címkéket mutatja sorszámmal és darabszámmal, illetve rögzíti a dátumát és készítőjét.

Ha az adott címke sablonhoz tartozik külön beállított nyomtató, akkor a program megpróbálja azt beállítani és arra nyomtatni.