Digitális táska | ScrollMAX

Digitális táska

A hagyományos, nyomtatott táskákhoz képest a ScrollMAX digitális táska funkciója sok olyan, a termelés és szállítás számára lényeges információt is tartalmaz, ami

  • a táska kiállítása után képződik

  • nem a gyártáselőkészítő adja meg

  • gyakran változik, így nyomtatás esetén állandóan cserélgetni kellene a kinyomtatott lapokat.

A digitális táska az adott munkával kapcsolatos gyártási utasítások, információk elsődleges forrása. A rendszeren belül számtalan helyről elérhető: kis túlzással, ahol táskaszám található, ott van Táska (gomb, infogomb vagy infomenü) is.

A funkció bárki számára jogosultság nélkül elérhető, csak olyan adatokat tartalmaz, amik a termelésben dolgozó valamennyi kolléga számára fontos lehet.

Az ablak nagy részén a táska nyomtatvány található. Ez kb. a régi, fizikai táskára rögzített, kézzel töltött vagy nyomtatott laphoz hasonlít. Tartalmának nagy részét a program a termék paraméterei alapján, az adott technológiára jellemző adatokkal automatikusan generálja le. A több információt a gyártáselőkészítő adja meg a Táska szerkesztő különböző – jellemzően az utasítások – lapjain. Az adatok kis része pedig a Partnertörzs Kereskedelem lapján, a Táskán lapokon megadott utasítások alapján kerül a táskára.

A nyomtatási kép alatt az adott táska gyekese (kiállítója), a megrendelőhöz beállított kapcsolattartó és a táskán megadott kereskedő neve látható. Alatta a nyomtatási képhez tartozó nagyító, navigációs és nyomtatás gombok találhatók.

Előzmény táska: ha a táskához valamilyen előzmény táska kapcsolódik, akkor annak száma az ablak alján látható. A mellette lévő gombbal a program be is tölti azt.

gomb: ha az adott táska egy másik táska előzménye (például után nyomták) akkor megjelenik ez a gomb. Az egérkurzort fölé húzva meg is jelenik a táska száma, gomb megnyomásával a program be is tölti.

Kapcsolódó (táska) gomb: a táskához valamilyen módon (altáska, javító táska, előzmény, stb.) kapcsolódó táskák listája. Az ott kiválasztott táskát a program automatikusan be is tölti.

Aktív szállítások lista: az ablak felső részén található a még nem teljesített kiszállítások listája:

A listát a címsor elején lévő – a beállított skintől függő megjelenésű – gombbal lehet kinyitni és bezárni.

 

Funkciók

A jobb oldali gombsor tetején a táska aktuális állapota látható.

Probléma gomb: a táskához tartozó aktív és lezárt problémák listája nyitható meg, új problémát rögzíthet, aktívat lezárhat. Ha az adott táskához aktív probléma tartozik, akkor a gomb felirata piros és félkövér lesz.

Program gomb:  a táska gyártási ütemezése: melyik gépen, mikor és mennyi időre van betervezve.

Folyamat gomb: a táska aktív folyamatai: melyik területen, mennyi idő óta áll.

Anyagutalvány gomb: a táskához igényelt/utalványozott anyagok listája. Innen egy gombnyomással elérhetők az adott alapanyag tervezett mozgásai (más felhasználások, rendelések) is.

Tény anyagok gomb: az adott táskára a Készlet modulban addig ténylegesen kiadott anyagok listája.

Munkalap gomb: az Online modulban a táskához rögzített valamennyi tétel. Itt az éppen folyamatban lévő műveletek is látszanak.

Diszpók gomb: a táska teljes szállítási utasítás listája, ahonnan csomag és raklapcímke nyomtatható, térképes megjelenítés érhető el, de (megfelelő jogosultsággal) akár új szállítólevél is írható.

Szállítások gomb: a táskához kapcsolódó szállítólevelek, akár azok beszkennelt képével.

Beszállítások gomb: alvállalkozók, beszállítók táskával kapcsolatos teljesítései.

Alvállalkozók gomb: a táskához tartozó alvállalkozói műveletek, megrendelések információi.

Fájlok gomb: a táskához csatolt dokumentumok, fájlok listája, ahol megfelelő jogosultsággal a lista szerkeszthető is. Ha van a táskához csatolmány, akkor a gomb felirata félkövér lesz, és mutatja a csatolt fájlok számát is.

Megrendelés gomb: ha a táskát PrintPortál megrendelésből hozták létre, akkor a gombbal elérhetőek az eredeti megrendelés 

Új üzenet gomb: új, üres Scroll üzenet, a táska gyekese az alapértelmezett címzett.

Üzenetek gomb: a táskával kapcsolatban küldött valamennyi Scroll üzenet.

Montírvázlat gomb: a kalkuláció során megadott vázlatok információi, template névvel, képpel, rajzzal.

Szerszám gomb: a táskához kapcsolódó szerszámok (stanc, klisék, dombor, stb.) listája, állapottal, történettel, stb.

Napló gomb: táska állapot változás, megrendelés visszamondás, diszpó lista nyitása/zárása, stb.

Hibabejelentő gomb: a táskához rögzített hibalapok listája. A gomb csak akkor aktív, ha van a táskához ISO lap.

Új hibalap gomb: az adott táskához új ISO lapot rögzít.

Feljegyzések gomb: a táskához kapcsolódó feljegyzések, illetve új feljegyzés írásának lehetősége. Ha már van a táskához feljegyzés, akkor azt piros színnel és a feljegyzések számának megjelenítésével jelezzük.